ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τηδιαφθορά

Τι θα πει σήμερα στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά

Συσκέψεις επί συσκέψεων έγιναν σε όλα τα κόμματα ενόψει της αποψινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά, την οποία και έχει αναγάγει σε ‘μάχη των μαχών’ το κυβερνητικό στρατόπεδο.
voyligennimata

Χωρίς να έχουν την ίδια ακριβώς άποψη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς εκτιμούν ότι τα μείζονα προβλήματα της χώρας στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι βεβαίως το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και η χρονίζουσα αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος, ακόνισαν πάντως τα δικά τους … «μαχαίρια» ενόψει της συζήτησης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα αναφερθεί σε τέσσερα κυρίως σημεία:

Πρώτον, θα τονίσει τη διαχρονική παρουσία του ΠΑΣΟΚ –ακόμα καιμέσα στην κρίση- στην προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα. Θα μιλήσει για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα, ακόμα και κατά την τελευταία διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2009-2011, ενμέσω οικονομικής κρίσης και δύσκολων αποφάσεων για την χώρα

Δεύτερον, θα αναφερθεί στην μεγάλη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών στην χώρα μας, προκειμένου να τονίσει μεταξύ άλλων, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτές … «καρκινοβατούν».

Τρίτον, η Φώφη Γεννηματά θα ταχθεί ευθαρσώς υπέρ της άποψης «όλα στο φως», τονίζοντας για πολλοστή φορά ότι στο κόμμα της δεν εκβιάζονται και πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Τέταρτον, θα αναφερθεί στα φαινόμενα κομματοκρατίας και την όλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κομματικοποιήσει το κράτος επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τα λεγόμενά της δεν θα λείψει η ιστορία της Βασιλικής Θάνου,στην οποία και χρειάστηκε να απαντήσει προσωπικά με επιστολή της, μετά από την επιστολή της ανωτάτης δικαστικού προς την ίδια, η οποία και θεωρήθηκε ως προσπάθεια παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα.

Κατά τα λοιπά, στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η Φώφη Γεννηματά θα ‘καλύψει’ τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο και αναμένεται επίθεση από τα κυβερνητικά κόμματα. Ωστόσο,περιμένουν να δουν το μέγεθος της επίθεσης αυτής, καθώς και το αντικείμενό της,σίγουροι ότι αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής να λάβει τον λόγο «επί προσωπικού», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί επάξια εαυτόν. Υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι σε ανάλογη επίθεση για την υπόθεσητων υποβρυχίων, στο παρελθόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε επαρκώς,υπονοώντας πως μία τέτοιου είδους νέα επίθεση, δεν θα μαρτυρούσε παρά μόνον εμπάθεια.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ελπίζω οτι η κ. Γεννηματά δεν θα παραλείψει να αναφέρει στην ομιλία της και την μέγιστη διαφορά στην φορολογική δικαιοσύνη που επέφερε η θέσπισης της φορολογικής Εισαγγελείας και την αστυνομία του οικονομικού εγκλήματος .
    Χάριν αυτων των κενοτομιων του μεγάλου αδικημένου των τελευταίων ετών , του Γιώργου Παπακωνσταντίνου … Εχουμε κάπου να ακουμπάμε!
    Ας δείξει την ελάχιστη ευπρέπεια και αναγνώριση των θυσιών ορισμένων πραγματικά πατριωτών Ελλήνων και οχι τα φούμαρα της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, Ή χειρότερα, των Τσίπρα -Καμμένου .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.