ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείζον εσωκομματικό θέμα

Τί τρέχει με το Συνέδριο της ΝΔ;

Μείζον εσωκομματικό θέμα ενδέχεται να δημιουργήσει η σωβούσα αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων για το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο.
sinedriond

Η επιλογή της ηγετικής ομάδας περί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αυξήσει τους αιρετούς – απλά μέλη που θα μετέχουν, έτσι ώστε να περάσουν πιο εύκολα οι ρυθμίσεις που αφορούν στη συμμετοχή ex officcio στελεχών στα κομματικά όργανα, προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Άλλωστε, εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες δεν πρόκειται για 50 – 100 επιπλέον συνέδρους, αλλά για τουλάχιστον 800!

Χθες, επιστολή στον Πρόεδρο της Ν.Δ. για το θέμα έστειλαν 10 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καταγγέλλοντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου. Οι 10 κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του καταστατικού με αποτέλεσμα να να εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων. Όπως σημειώνουν, στη Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν 680 σύνεδροι, στην Α’ Αθηνών αντί 46 εκλέγονται 92 σύνεδροι, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι, στο υπόλοιπο Αττικής αντί των 49, βάσει καταστατικού, εκλέγονται 147 σύνεδροι.

Συνολικά, ο αριθμός φθάνει τους 803, που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του σώματος.

Το θέμα, στο εσωτερικό της Ν.Δ., άνοιξε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Φίλιππος Ταυρής ενώ ενήμερος αλλά και σύμφωνος με τους προβληματισμούς που διατυπώνονται εμφανίζεται και ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος, ο οποίος μάλιστα έχει ζητήσει και την άποψη των νομικών υπηρεσιών του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.