ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για φάρμακα και εθελοντές γιατρούς για τους πρόσφυγες

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού εκπέμπει SOS

"Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί" . Με αυτά τα λόγια το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κάνει επείγουσα έκκληση για συγκεκριμένα φάρμακα και εθελοντές γιατρούς, προκειμένου να περιθάλψει τους πρόσφυγες.

"Το ιατρείο μας και οι εθελοντές του δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι - και δεν έχουμε μείνει - στην όλο και διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε λόγω του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Οι λόγοι του εγκλωβισμού αυτών των συνανθρώπων μας θα αναλυθούν, για άλλη μια φορά, σε μεταγενέστερη ανακοίνωση μας. Αυτή την ώρα όμως πρέπει άμεσα να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ότι ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος" αναφέρει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σε ανακοίνωσή του.

Ζητά την βοήθεια μας ώστε να ανταπεξέλθει στις διογκούμενες ανάγκες, όχι μόνο των ασθενών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο παλιό αεροδρόμιο. Οι ανάγκες είναι πολλές, επισημαίνει και ζητά άμεσα τα παρακάτω φάρμακα:

Εισπνεόμενα ( aerolin inh, flixotide inh, atrovent inh , rolenium )

Αντιβιοτικά για παιδιά σε σιρόπι (clarithromycin, amoxicillin, augmentin, cefuroxime, doxycycline, bactrimel).

Αντιβιοτικά για ενήλικες ( ciprofloxacin 500 και 750 mg, doxycycline, amoxicillin, amoxicillin-clavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη

Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές ( Fucidin acid, fucicort, daktarin cream, kenacomb κλπ)

Γαστροπροστατευτικά ( omeprazol, pantoprazol, maalox, simeco κλπ)

Κολλύρια ( tobrex, tobradex, )

Σιρόπια αποχρεμπτικά και αντιβηχικά.

Αποχρεμπτικά ( acetycysteine π.χ trebon , fluimucil κλπ)

Παυσίπονα - αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά ( depon, ponstan κλπ)

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του ιατρείου κάνουν δραματική έκκληση προς όλους τους γιατρούς να βοηθήσουν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, τα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία σε όλη τη χώρα, που δίνουν μια άνιση μάχη σε καθημερινή βάση. "Το δικό μας ιατρείο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από τις παρακάτω ειδικότητες γιατρών, τους οποίους και παρακαλούμε να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί μας" τονίζουν και παραθέτουν τις ειδικότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες.

Πρόκειται για:

- Παθολόγους

- Παιδιάτρους

- Δερματολόγους

- Γενικούς γιατρούς

Υπενθυμίζεται ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει βοηθήσει σε πάνω από 48,000 περιστατικά, από όλη την Αττική και την επαρχία. Το ιατρείο λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. "Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά μας τις προσφέρουμε δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη", εξηγούν οι επικεφαλής του ιατρείου και συμπληρώνουν : "οι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή άποροι ή άνεργοι ή χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι".

Τα Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : 210-9631-950στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)

(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email [email protected]

Την ιστοσελίδα τους θα την βρείτε στο www.mkiellinikou.org

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.