Neo

Το ταλέντο δεν αρκεί…

Για αφελληνισμό, συρρίκνωση και περιθωριοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ, που θα αποτελέσουν βαρύτατο πλήγμα στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, μιλούν στο ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας την επιλογή του Γιαν Φαμπρ ως επικεφαλής του Φεστιβάλ και τη διάθεσή του για ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στον πολιτισμό του Βελγίου, δε, σχολιάζουν πως «το ταλέντο δεν αρκεί για μία τόσο νευραλγική θέση»…

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ βρίσκουν …ενδιαφέρουσα την επιλογή από την κυβέρνηση του «ρηξικέλευθου αλλά και αμφιλεγόμενου» Γιαν Φαμπρ στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, ειδικά μετά την «άκομψη καρατόμηση», όπως λένε, του επιτυχημένου Γιώργου Λούκου. «Δυστυχώς, το ταλέντο δεν αρκεί για μια τόσο νευραλγική θέση, κάτι που αποδείχθηκε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Βέλγος σούπερ σταρ», λένε, εστιάζοντας στις ενθουσιώδεις αποκαλύψεις του ότι η επόμενη (καλοκαίρι 2016) εκδοχή του σημαντικότατου αυτού πολιτιστικού γεγονότος θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην πατρίδα του, το Βέλγιο, αλλά και πως τα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν (2017-2018) θα υπάρξει ποσόστωση (!) στον αριθμό των Ελλήνων καλλιτεχνών, «προφανώς για να προστατευθεί αυτό το είδος υπό εξαφάνιση…», όπως σχολιάζουν με νόημα.

Στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ αποτελεί έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο θεσμό, που παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες δημιουργούς να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. «Χρησιμοποιούμε Ενεστώτα και όχι Αόριστο γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει άμεσα κάποια επανορθωτική δήλωση είτε του ίδιου του κ. Φαμπρ είτε του αρμόδιου υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά η οποία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους», λένε, προειδοποιώντας πως «ο αφελληνισμός, η συρρίκνωση και η περιθωριοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ, θα αποτελέσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.