ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην Αγορά

Τόσκας: Η Ελλάδα είναι ασφαλής - Δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά». «Μπορεί να πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτεια αποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες», επισημαίνειο Νίκος Τόσκας
toskas

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες, σύμφωνα με τον ίδιο. Ωστόσο, σημειώνει, παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».

Για την τεράστια προσφορά και γνώση στο προσφυγικό ζήτημα, εκθείασε, κλείνοντας, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και χαρακτήρισε τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όπως σημείωσε, πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο του με τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά του σε ατομικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.