Neo

Του Καραμανλή ή του Τσίπρα, ο Παπαγγελόπουλος;

Οι εσωτερικές ισορροπίες είναι το μείζον ζητούμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απόψε στη Βουλή.
papagelopoulos

Όχι μόνον έναντι του προκατόχου του, Αντώνη Σαμαρά, οι πράξεις του οποίου και κυρίως πρόσωπα όπως ο στενός του συνεργάτης Στ. Παπασταύρου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της πολεμικής του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και εξαιτίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος και βρέθηκε στη δίνη μετά την καταγγελία της Εισαγγελέως Τσατάνη για παρέμβαση στο έργο της.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον Αρχηγό της Ν.Δ. είναι πώς θα προσεγγίσει τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ως υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα και άρα ως ενεργούμενο του Πρωθυπουργού ή ως πρόσωπο εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου; Διότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει και τις δύο ιδιότητες και προς τούτο προσέτρεξε να τον προστατεύσει, προ ημερών, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο ΝΕΟ είναι, πάντως, σε θέση να γνωρίζει ότι υπήρξαν επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ του επιτελείου του Κυριάκου και του γραφείου Καραμανλή. Κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με το επιτελείο Μητσοτάκη, η καραμανλική πτέρυγα εμφανίστηκε αποστασιοποιημένη, δίνοντας το δικαίωμα στο επιτελείο της Συγγρού να αναρωτιέται χθες «ποιός βουλευτής της Ν.Δ. θα θελήσει να προστατευτεί ένας υπουργός του Τσίπρα;»,

Αν είναι έτσι, μένει να φανεί.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 10:08 22/03/2016

  ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .

  Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
  κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
  ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
  *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
  *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
  Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
  *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
  Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??

 2. NB 9:57 22/03/2016

  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
  είχε αφήσει εποχή, σαν υπεύθυνος τύπου του Πασόκ, την εποχή ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΩΝ και των ομολόγων. Την εποχή του μεγάλου ΦΑΣΙΣΜΟΥ! του μεγάλου ‘’ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ’’! του μαύρου μανδύα και της μαύρης ψυχής των «επιζητούντων την ευλογία’’ από τα κομποσκοίνια.
  Τότε χωρίς κανένα δισταγμό, αποκάλυπτε και καυτηρίαζε τις παρασπονδίες επωνύμων δικαστών, που είχαν μεταβάλλει τα γραφεία τους σε παραμαγαζα της Ρηγίλλης. Τότε που δεν δίσταζε να ονοματίζει κάθε δικαστή που αντί να δικάζει, υπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές αθλιότητες. Τότε που το δημόσιο συμφέρον, είχε ταυτιστεί με τους εθνικούς ‘’μεταπράτες’’ της βορείου Ελλάδας.

  Τότε, που οι νεοδημοκράτες υπουργοί, αθωώνονταν από τα κακουργήματα και τις ρεμούλες των ολίγων εκλεκτών , ουσιαστικά, λόγω ..βλακείας !!!
  Ας δούμε λοιπόν μερικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σε όλα όσα ‘’θεσπίζονταν’’ για να απαλλαγεί η Νέα Δημοκρατία , από το πλήθος(των προσοδοφόρων για μερικούς) κακουργημάτων
  «Θεσμική παρέκκλιση»
  Ειδικότερα, ο κ. Μπάγιας σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σανιδά για μη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή δήλωσε: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη χώρα μας δεν είναι γενικός εισαγγελέας όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις χώρες που εφαρμόζουν τον αγγλοσαξωνικό δίκαιο.
  Κατά συνέπεια δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και αρμοδιότητες κάθε εισαγγελέα. Πολύ δε περισσότερο δεν δικαιούται να παρεμβαίνει και να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην παρούσα συγκυρία το αγαθό που πρωτίστως πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία ενός εκάστου εισαγγελέα.
  Για το σκοπό αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συναρμόδιους συνταγματικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν θέση επί του συγκεκριμένου μείζονος σημασίας ζητήματος. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του οργανισμού δικαστηρίων κάποια παρέμβαση ή υπόδειξη είναι ανεπίτρεπτη και αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.
  Θεωρώ ότι το θέμα που έχει ανακύψει δεν αφορά μόνο την Εισαγγελία ως θεσμό ή μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά συνδέεται με τη λειτουργική ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας και γι αυτό οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις».

 3. Κάτι με τον κ. Παπαγγελόπουλο, το ίδιο κάτι με την κ. Θάνου…, άσχετα σε τίνος την αυλή και τα συμφέροντα πρόσκεινται, η δικαιοσύνη από τυφλή που θα την θέλαμε να ειναι, έγινε ανοιχτομάτα σύμφωνα με τις παραδόσεις του παρελθόντος μας :
  Με Σανιδά και παλαιότερα με Κόκκινο .
  Γιαυτό και ο ποιητής τήν «δικαιοσύνη » μόνο νοητή την αναφέρει και όχι εφαρμώσιμη ;
  Την εφαρμογή της δικαιοσύνης στην φορολογία των πολιτών, στην αρχή την επεχείρησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου !
  Αλλά δυστυχώς γιά ην δικαιοσύνη , την φορολογία και μας , εφευρέθηκαν αμέσως τα «ειδικά » δικαστήρια και οι » ειδικοί» εισαγγελείς εντός , εκτός Βουλής και θέμιδος.
  Επεξεργάστηκαν την υπόθεση Ντειφους σε μιά μοντέρνα έκδοση !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.