ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη χώρα

Tρομοκρατικές ενέργειες στην χώρα περιμένουν φέτος το 56% των Γερμανών

Οι περισσότεροι Γερμανοί αναμένουν ότι θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης TNS Emnid κατέδειξε πως ένα 56% των Γερμανών αναμένει πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη γερμανική επικράτεια εντός του 2016, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Το 38% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης απορρίπτει πάντως το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μπιλντ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπου τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 300 τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για τις επιθέσεις τριών βομβιστών-καμικάζι στις Βρυξέλλες —δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και άλλη μια σε σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας— ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την Πέμπτη μια πηγή στην ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND) είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η υπηρεσία γνωρίζει πως 70 μέλη του ΙΚ που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την τζιχαντιστική οργάνωση είναι περίπου 600, ή περίπου οκτώ ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.