ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες ετοίμαζε ο μακελάρης του Παρισιού

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ «ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι» στις Βρυξέλλες αφού είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις στο Παρίσι, είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλά Αμπντεσλάμ χθες (Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Σταντ ντε Φρανς κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία (που μάθαμε) ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες» δήλωσε ο Ρέιντερς κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Κι αυτή είναι ενδεχομένως η αλήθεια καθώς ανακαλύψαμε πολλά όπλα, βαριά όπλα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών και (επιπλέον) ανακαλύψαμε ένα νέο δίκτυο με επίκεντρο εκείνον στις Βρυξέλλες» συνέχισε ο υπουργός.

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχα δηλώσει σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ ότι εμείς αναζητούσαμε 10 ανθρώπους βαριά οπλισμένους. Έχουμε εντοπίσει πολλούς περισσότερος από τον Νοέμβριο και όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά επίσης στη Γαλλία. Προς το παρόν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εντοπίσει περισσότερα από 30 πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί στις επιθέσεις του Παρισιού, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και άλλοι» τόνισε ο Βέλγος ΥΠΕΞ σε ομιλία του την τελευταία ημέρα του 11ου Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ένας Γάλλος 26 ετών που διέμενε στο Βέλγιο, συνελήφθη την Παρασκευή στην κοινότητα Μολενμπέκ των Βρυξελλών αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για ένα διάστημα 4 μηνών.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές δολοφονίες» και για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, κατόπιν έχει προφυλακιστεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπριζ (βορειοδυτικά).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.