ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοποίηση των ελέγχων

Β.Αποστόλου: «Να καθιερωθεί η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος»

Υπάρχει πράγματι κρίση στην αγορά γάλακτος, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, που έχει ως συνέπεια να πιέζονται οι τιμές παραγωγού. Από τη δική μας πλευρά, για να στηρίξουμε τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, επιμένουμε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος».

«Αυτό τόνισε σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος κάλεσε τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας να υιοθετήσουν αυτή την πρακτική, έστω και σε προαιρετικό επίπεδο.

«Ο καταναλωτής», σημείωσε, «πρέπει να ξέρει από πού είναι το γάλα που αγοράζει και να αποφασίζει εκείνος εάν θέλει, πιθανόν, να πληρώσει κάποια λεπτά παραπάνω για να πάρει φρέσκο, αγνό ελληνικό γάλα».

Ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου «να γίνεται σωστή και εγγυημένη χρήση του "Ελληνικού Σήματος", του σήματος που είναι η σφραγίδα ποιότητας για το ελληνικό γάλα» και γνωστοποίησε ότι ετοιμάζεται «παρέμβαση στην αγορά ώστε να περιοριστούν κάποιες αρνητικές εμπορικές πρακτικές που πλήττουν τον κτηνοτρόφο, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή του προϊόντος του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.