ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημα στοιχεία

Βρετανία: Ρεκόρ συλλήψεων παιδιών για τρομοκρατικές κατηγορίες

H βρετανική αστυνομία συνέλαβε αριθμό- ρεκόρ παιδιών για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία τον περασμένο χρόνο και ο αριθμός των γυναικών που κρατούνται έχει επίσης αυξηθεί, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ενώ ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων για τρομοκρατία κατέγραψε πτώση, 16 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών κρατούνταν το 2015, ένας αριθμός αυξημένος από τα 10 που είχαν συλληφθεί τον προηγούμενο χρόνο και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στα χρονικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο μεταξύ 45 γυναίκες συνελήφθησαν με την υποψία ότι έχουν διαπράξει τρομοκρατικά εγκλήματα- μια άνοδος της τάξης του 15% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, που επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ανοδική τάση.
Συνολικά, οι αρχές προχώρησαν σε 280 συλλήψεις για τρομοκρατία, μια μείωση της τάξης του 3% σε σύγκριση με το 2015, όταν ο αριθμός των συλλήψεων ανερχόταν σε 289.

«Η συνολική πτώση στις συλλήψεις που συνδέονται με την τρομοκρατία οφείλεται στην πτώση του αριθμού των συλλήψεων με κατηγορίες εγχώριας τρομοκρατίας, οι οποίες μειώθηκαν σε 15 το έτος που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, σε σύγκριση με 28 τον περασμένο χρόνο» επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις για τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκαν κατά 3%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.