ΚΟΣΜΟΣ

Αγανάκτηση για τη ζωή που κάνει

Βρετανικός Τύπος: «Τεμπέλης» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

H δημοσιοποίηση φωτογραφιών όπου απεικονίζεται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κι η οικογένειά του να κάνουν σκι πυροδότησε σήμερα την αγανάκτηση του βρετανικού Τύπου, που κατηγορεί τον 33χρονο πρίγκιπα ότι αποφεύγει να εκπληρώσει τον ρόλο του διαδόχου της βασιλικής οικογένειας αλλά και συνεχίζει να καλύπτει με ένα πέπλο μυστικότητας την ιδιωτική του ζωή.

Τα επίσημα φωτογραφικά στιγμιότυπα όπου εμφανίζεται ο δούκας του Κέμπριτζ να παίζει στο χιόνι με την σύζυγό του Κέιτ ή να ποζάρει μαζί με τα δύο του παιδιά, τον Γεώργιο και τη Σάρλοτ, σε κάποια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, δημοσιεύτηκαν χθες Δευτέρα με το παλάτι να σημειώνει:

Το ζευγάρι «ελπίζει ότι ο κόσμος θα αγαπήσει αυτές τις φωτογραφίες».

Ωστόσο μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα έφεραν, αφού οι εφημερίδες εξαπέλυσαν φαρμακερά «βέλη» εναντίον του.

«Ο Ουίλ ο τεμπέλης πηγαίνει την οικογένειά του για σκι» ήταν ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ταμπλόιντ The Sun.

Τον προηγούμενο μήνα, η εφημερίδα, που συνήθως τάσσεται υπέρ των εκπροσώπων της βρετανικής μοναρχίας, είχε υπογραμμίσει σε άρθρο της ότι ο 33χρονος είχε παραστεί σε μόλις 122 επίσημες τελετές ή εκδηλώσεις το 2015 έναντι 341 της γιαγιάς του, Ελισάβετ Β΄, ηλικίας 89 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ουίλιαμ έχει επίσημη εργασία: είναι χειριστής ελικοπτέρου για μία υπηρεσία διάσωσης. Σύμφωνα ωστόσο με την Daily Mail, δεν αφιερώνει παρά 80 ώρες τον μήνα στην απασχόληση αυτή.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν κρύβουν την οργή και την απογοήτευσή τους καθώς ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του πρίγκιπα Καρόλου δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τον χαρακτήρα του. Για παράδειγμα, στις διακοπές της οικογένειας σε χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης, αντί να προσκαλέσει τα μέσα σε μια κοινή φωτογράφηση, προτίμησε να απευθυνθεί στον φωτογράφο ενός «φιλικού» πρακτορείου ειδήσεων, μέσω του οποίου κατόπιν το παλάτι διένειμε τις φωτογραφίες.

Η δυσπιστία του Ουίλιαμ απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό και εκπορεύεται από το γεγονός ότι θεωρεί εν μέρει τους δημοσιογράφους υπεύθυνους για τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνας στο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Ωστόσο το να εκπληρώνει τα δημόσια καθήκοντά του αποτελεί μέρος του ρόλου του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και άμεσου διαδόχου του βρετανικού θρόνου, υπενθυμίζουν οι επικριτές του.

«Το ισοδύναμο του εξαιρετικού τρόπου ζωής της βασιλικής οικογένειας είναι να εργάζεται σκληρά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του προς τους φορολογούμενους που τον χρηματοδοτούν» υπογραμμίζει η Sun.

Σε αυτό το κλίμα ο πρώην διευθυντής σύνταξης της Daily Mirror και θερμός υποστηρικτής της μοναρχίας Πιρς Μόργκαν προέτρεψε τον Ουίλιαμ: «παίξε το παιχνίδι».

«Εάν συνεχίσει να γράφει από την αρχή τους κανόνες, ο Τύπος θα το κάνει επίσης και θα βιώσει, φοβάμαι, αυτό που πραγματικά εννοούμε "εισβολή", όπως το υπέμεινε η μητέρα του» έγραψε ο Μόργκαν σε άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση της Mail.

Από την άλλη, σύμφωνα με την Daily Express, το θέμα δεν είναι ότι ο Ουίλιαμ τεμπελιάζει αλλά ότι θέλει να είναι παρών στην ζωή των παιδιών του.

«Ο Ουίλιαμ δεν θέλει να είναι ένας πατέρας απών καθώς γνωρίζει πως είναι αυτό» επισήμανε μια πηγή προσκείμενη στη βασιλική οικογένεια στην εφημερίδα.

Η ανησυχία άλλωστε για τα παιδιά του τον οδήγησε να «αυτοεξοριστεί» εκτός του Λονδίνου και να διαμείνει με την οικογένειά του στην εξοχή του Νόρφολκ, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.