ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συμπαράστασης στο λαό του Βελγίου

Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Ευρωπαϊκές λύσεις» απέναντι στην τρομοκρατική απειλή

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του Βελγίου και την αλληλεγγύη του στις Βελγικές αρχές εκφράζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα υπογραμμίζει την ενότητα των Ευρωπαίων απέναντι στην τρομοκρατική απειλή, κάνοντας λόγο για «ευρωπαϊκές λύσεις».

Ολόκληρο το μήνυμά του:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατή μου συμπόνια στους κατοίκους του Βελγίου, στους πολλούς τραυματίες, στις οικογένειες και στους οικείους αυτών που βάναυσα επλήγησαν από τις εκρήξεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ. Θα ήθελα ακόμη να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και αλληλεγγύη προς τις βελγικές αρχές.

Συγχαίρω τις δυνάμεις ασφαλείας, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν αυτήν τη στιγμή τα θύματα.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους της Επιτροπής και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι η ασφάλειά τους παραμένει προτεραιότητά μου και ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα σε πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

Οι επιθέσεις αυτές έπληξαν σήμερα τις Βρυξέλλες, χθες το Παρίσι. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη είναι ο στόχος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα θα παραμείνουν ενωμένα μπροστά στην τρομοκρατία.

Αυτά τα γεγονότα μας επηρέασαν, αλλά δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι την τρομοκρατική απειλή και για να δίνουμε ευρωπαϊκές λύσεις σε θέματα που μας αφορούν όλους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.