ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Τα δικαιώματα των προσφύγων είναι σεβαστά στην Ελλάδα

Τα δικαιώματα των προσφύγων είναι σεβαστά στην Ελλάδα δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της βελγικής εφημερίδας De Standaard υπό τον τίτλο «Κανείς να μην κουνάει το δάχτυλο στους Βέλγους».
giounker

Η συνέντευξη επικεντρώνεται περισσότερο στα θέματα ασφάλειας την επαύριο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να παρέχει πλήρη κάλυψη στο Βέλγιο απορρίπτοντας τις αιτιάσεις που διατυπώνονται σε βάρος της χώρας για ολιγωρία στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι τα ελληνικά hotspots μετατρέπονται σταδιακά σε κέντρα κράτησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει τα εξής: «Με πικραίνει να ακούω κάποιον να μας κατηγορεί ότι δεν σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Στην συμφωνία για το προσφυγικό προβλέπεται ότι η Τουρκία πρέπει να τηρεί το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο και δίνουμε μεγάλη έμφαση στην πλήρη συμμόρφωση (της Τουρκίας) με την Σύμβαση της Γενεύης».

«Στις επαφές μας με την τουρκική ηγεσία δεν κρύβουμε τις πεποιθήσεις μας για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπληρώνει.

Σε ερώτηση εξάλλου που δέχεται για την κριτική που διατυπώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Γιούνκερ δίνει την εξής απάντηση: «Δεν έχω δει την δήλωση αυτή του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αλλά ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης χειροκρότησε τις προτάσεις μας».

Και συνεχίζει: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί λειτουργούμε ως υπόδειγμα σε ό,τι αφορά τα hotspots. Για τον λόγο αυτό θεωρώ καλό να μας απευθύνονται προειδοποιήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν σκεφτόμαστε να οργανώσουμε φυλακές στην Ευρώπη αλλά το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε την ζωή των προσφύγων πιο ευχάριστη». «Η Κομισιόν παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να βρεθούν λύσεις», καταλήγει.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 22:30 24/03/2016

    Έχει δίκιο το αφεντικό του Τσίπρα και του Καμμένου.Ή Ελλάδα της σαπιοκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σέβεται τα ανύπαρκτα δικαιώματα των λαθρομεταναστών εποίκων, φονιάδων και δεν σέβεται κανένα δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών τους οποίους έχει μόνο για να τους στίβει στην φορολογία.Ή Ελλάδα είναι χώρα που σκοτώνει τους πολίτες της.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.