ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο 10ο Συνέδριο

Άδωνις Γεωργιάδης: Αρχιλαϊκιστής ο Τσίπρας

Το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία των Ελλήνων τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η παράταξη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός με ουσιαστικές καταστατικές αλλαγές, επισημαίνοντας όμως πως αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας τις μειώσεις στον ΦΠΑ στην εστίαση, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο στα καύσιμα και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει αυξήσει όλους αυτούς τους φόρους.

«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο το μήνυμα της ΝΔ να περνά στην κοινωνία αλλιώς θα είμαστε πάντα έρμαιο του λαϊκισμού της άλλης πλευράς που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας «αρχιλαϊκιστή» τον κ. Τσίπρα.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Φίλη που ήταν στο ακροατήριο να απαντήσει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τόσα πράγματα στον ελληνικό λαό χωρίς να έχει διασφαλίσει τίποτα και προέβλεψε πως ο ελληνικός λαός με το νέο μνημόνιο θα δοκιμαστεί πολύ. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τέλος πως έχει έρθει η ώρα η ΝΔ να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές με νέα πρόσωπα.

Κουμουτσάκος: Οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη και αληθινή συνεργασία

«Η ΝΔ οφείλει να ξεκινήσει άμεσα μια μεγάλη εξόρμηση για την ανόρθωση της κοινωνίας» με «ενότητα, δουλειά, αποφασιστικότητα» και με στόχο τη νίκη, τόνισε στην παρέμβασή του στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και ανανέωσης της παράταξης τονίζοντας πως η Ελλάδα ζει πολύ δύσκολες ώρες. «Σε όλα τα θέματα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη και αληθινή ανησυχία. Η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την πως ζει από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στο σημείο μηδέν και το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που προσφέρει λύσεις ενώ τόνισε πως το κόμμα έχει τις πόρτες του ανοιχτές.

Χατζηδάκης: Θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας με όποιο κόστος

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των δημαγωγικών υποσχέσεων, ενώ μέσα σε 15 μήνες κατάφερε να υπογράψει δεύτερο μνημόνιο.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως στη ΝΔ θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και απέναντι στο κόμμα με μια ουσιαστική κυβερνητική πρόταση μακριά από λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη με ανανέωση σε πρόσωπα, θέσεις και προτάσεις. «Να δείξουμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε, ναι έχουμε αντιληφθεί ότι κάναμε λάθη και χρησιμοποιούμε το καταστατικό μας για να δείξουμε ότι σε βασικά ζητήματα αλλάζουμε ρότα» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, οι πολίτες έχουν ξεφύγει από τις κομματικές ταμπέλες και θέλουν λύσεις. «Όταν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνεις σαφές ότι έχεις διδαχθεί από τα λάθη σου και τα λάθη των άλλων και να γίνει σαφές πως αλλάζεις ρότα. Οι πρόσφατες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ήδη τα πρώτα δείγματα είναι δείγματα αποφασιστικότητας φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ. «Την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ τις χρειαζόμαστε αλλά χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα αποδεικνύουν κάθε μέρα πως είναι νέοι και στις ιδέες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας τις ουσιαστικές αλλαγές που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος, αλλαγές που όπως είπε ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΝΔ.
«Θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας με όποιο κόστος για να στείλουμε μήνυμα πως αλλάζουμε. Δεν θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης δηλώνοντας πως πρέπει το κόμμα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των ουσιαστικών αλλαγών. «Χρειαζόμαστε ανανέωση και εκσυγχρονισμό με σεβασμό στην ιστορία της ΝΔ, και αυτό είναι και το πνεύμα που ενσάρκωσε και η εκλογή του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης καλώντας τους συνέδρους να στηρίξουν το αίτημα ανανέωσης.

Θεοδωράκης προς ΝΔ: O καθένας τη δική του πορεία

Φίλης: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει

 Σκανδαλίδης: Προτεραιότητα η εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.