Neo

Αυστηρή προειδοποίηση Δραγασάκη: «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα»

Το επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο της επιχείρησης «πολιτικής διαπραγμάτευσης» αποκάλυψε χθες ο Γιάννης Δραγασάκης.
dragasakis

Μιλώντας στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε ότι «θα δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα με οτιδήποτε πέρα από τη συμφωνία του Ιουλίου», ενώ υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόσει την συγκεκριμένη συμφωνία». παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ προσπάθησε να δώσει… κουράγιο στους παρευρισκόμενους, διαβεβαιώνοντάς τους πως η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ όσο περιγράφεται».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εκλεγήκατε από ένα παράξενο εκλογικό σώμα. , όπου η άκρα δραχμική και σταλινική πορεία σας υποβοηθούμενη από την δεξιότερη φασίζουσα κοινωνία την οποία εκπροσωπεί ο πουλημένος στα μιλιταριςτικά και οπλικά συμφέροντα Καμμένος, γιατί του υποσχεθήκατε αφενός να σκίσετε τα 2 μνημόνια , και αφετέρου να φέρεται την ανάπτυξη σταματώντας τα μέτρα λιτότητας .

  Αντι αυτού κ. Δραγασάκη σεις φέρατε τρίτο μνημόνιο , χωρίς καν να εισπράξετε τίποτα γιά να μην ζορίζονται αλλο οι φτωχοί πολίτες μας και μας έχετε στην τσίτα !

  Υποσχόμενοι στους δανειστές μας να περάσετε καινούργια μέτρα λιτότητας και στους Έλληνες πολίτες να μην τα περάσετε στην Βουλή , ή να μην τα εφαρμόσετε ποτέ ,αρκεί να μαζέψετε μερικά ψίχουλα από καινούργια δάνεια .

  Απέχει η πραγματικότητα από την εκλογική σας δύναμη και διαιωνίζετε την μιζέρια για να παραμείνετε για λίγο ακόμη γαντζωμένοι στην καρέκλα σας .

  Η αυθάδεια, η αυθαιρεσία , η αδιαφάνεια και οι φοροδιαφυγές ακόμη και μελλών της κυβέρνησης σας ειναι στην καθημερινότητά σας.

  Ξεκουμπιστείτε , αποτύχατε και δικυνεδινευετε ακόμη και την γεωγραφική ακαιρεότητα της πατρίδας μάς. Χρειάστηκε να πάρε τε άδεια από τους Τούρκους ή να παρακαμψετε την πορεία του πρωθυπουργικού αεροπλάνου για την Ρόδο .

  Είσθε αισχροί !

 2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’?

  Με ποιον τα έχουν ‘’καλά’’ οι ηλίθιοι?

  *Υπάρχει κάποιος έλληνας σήμερα που δεν γνωρίζει την εγκληματική ‘’προσπάθεια’’ των Τσίπρα – Καμμένου, να λοιδορήσουν τον ‘’Ολανδρέου’’, να υβρίσουν σκαιότατα την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε τον Σουλτς , να ψευδολογήσουν ‘’ανυπολόγιστα’’ , να διαστρεβλώσουν προκλητικά και ασύστολα όλα όσα συνέβαιναν και συζητούνταν μεταξύ ΕΕ και των ‘’κοκκινολαίμηδων’’ ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΕΛ και των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ?
  *Υπάρχει κανείς που να μην αντελήφθη την μεγάλη ΑΠΑΤΗ και την αντιστροφή του νοήματος του δημοψηφίσματος?
  *Υπάρχει κανείς να αγνοεί την ασυλία που παρέχει ο Τσίπρας στην κλίκα της δεξιάς και ΕΙΔΙΚΑ στον Καραμανλή?
  *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλους επίορκους ‘’φακελάκηδες’’ ψηφοφόρους του?
  *Υπάρχει κανείς που δεν έμαθε για την ‘’ανταμοιβή’’ του Τσίπρα σε όλη την κλίκα του ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ και την χαριστική σχεδόν σύμβαση της αποπληρωμής σε 100 μηνιαίας δόσεις?
  *Υπάρχει κανείς σήμερα που να μη γνωρίζει ή, τουλάχιστον να μην κατάλαβε τι έγινε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΝΤ, που τόσο άγαρμπα και προκλητικά ΗΛΙΘΙΑ και επικίνδυνα δημιούργησε ένα ακόμη ΤΡΑΥΜΑ στην αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης που ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την εξουσία?
  *Υπάρχει κανείς σήμερα που να έχει ‘’ΙΧΝΟΣ’’ εμπιστοσύνης σε ψεύτες, συκοφάντες, και αγράμματους πολιτικούς απατεώνες?
  *Υπάρχει κανείς σήμερα από τους ‘’κυβερνήσαντες’’(12-14) και ‘’κυβερνώντες’’ που έχει τον ανδρισμό, να μας πει ‘’ΠΟΣΟ (?)’’ είναι το χρέος σήμερα?
  *Υπάρχει κανείς σήμερα που μπορεί να μας πληροφορήσει ΠΟΣΑ ΔΙΣ ευρώ φόρων πληρώσαμε με την κυβέρνηση Σαμαρά , και πόσα δις ευρώ έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα και πόσα συνολικά θα πληρώσουμε με την κυβέρνηση του διδύμου των ΗΛΙΘΙΩΝ Τσιπροκαμένων εντελώς?
  Πόσα Δις. ευρώ επί πλέον και πόση καταστροφή υπέστη η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, από την επιδρομή των ‘’λύκων της τούνδρας’’.
  Σε τι χάλια ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ βρίσκεται παγκοσμίως σήμερα η ελληνική αξιοπιστία?
  Ποιος ‘’εμπιστεύεται’’ τον Τσίπρα , ποιος καταλαβαίνει τι ζητάει και ποιος μπορεί να ‘’ανεχθεί’’ τον ψεύτη ,συκοφάντη και φοροφυγά καΜένο εντελώς?
  «Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα ή, υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα»
  «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας Και συμπληρώνει:
  «Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι” αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ».
  Ποια παραπολιτική ‘’σαβούρα’’ συγγενών και φίλων, των προβοκατόρων του σκοταδισμού, δεν είναι διορισμένη στο δημόσιο σήμερα μέσα σε ένα χρόνο ! και πληρώνεται από το λιγοστό αίμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων?
  Υπάρχει κανείς σήμερα που δεν έχει μετανιώσει για την άθλια και ΗΛΙΘΙΑ συμπεριφορά μας, στον ΜΟΝΟ πολιτικό που μας έσωσε από την χρεοκοπία, μείωσε το έλλειμμα κατά 40% μέσα σε ένα χρόνο και κατάφερε να ΜΕΙΩΘΕΙ και το χρέος κατά 120 Δις ευρώ?.

 3. ΝΜαν. 11:46 19/04/2016

  Αλέξη Τσίπρα δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα,
  ========================================
  εκτός βεβαίως από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας!

  Εμείς οι Έλληνες, όμως, χρωστάμε στον εαυτό μας να ενηλικιωθούμε κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά.
  Εμείς οι Έλληνες ευθυνόμαστε πρωτίστως για τα χάλια μας, κι αυτό δεν το αναφέρεις πουθενά , όπως δεν το είχες αναφέρει και στις δημαγωγικές προεκλογικές ομιλίες σου.
  Άλλωστε, υπάρχουν επιταγές του μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα, εκείνες που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο νοικοκύρεμα του κράτους, που δεν εφαρμόστηκαν, και που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες!
  Το μνημόνιο δεν είναι μόνο βάρβαρα μέτρα μονομερούς λιτότητας, που ομολογουμένως είναι άδικα και αδιέξοδα, και τα οποία έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως όλοι . Αλλά μην ξεχνάς ότι η επιβολή τους προέρχεται από δικά μας λάθη και δεν ‘’εφαρμόζεται’’ παρά μόνο κατόπιν αιτήσεώς μας.

  Το μνημόνιο είναι πολύ περισσότερα. Για να πετύχεις λοιπόν μια minimum ανάσχεση των μέτρων λιτότητας, πρέπει να επικεντρωθείς στην επανίδρυση του κράτους εκ θεμελίων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Και να θυμάσαι, ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

  «Αριστερέ» Αλέξη Τσίπρα, είναι ώρα να καταλάβεις ότι η αριστερή αμπελοφιλοσοφία είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα! Η στήριξη των εργαζομένων περνάει μέσα από την ευνομία και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κι επομένως του κεφαλαίου.
  Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για… τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

  Προσωπικά, αν με ρωτάς, θα ήθελα όλο το πολιτικό προσωπικό που μας εξαθλίωσε να εξαφανιστεί πάραυτα από προσώπου Ελλάδας, αλλά δεν γίνονται αυτά. Πολιτική σημαίνει πρωτίστως ρεαλισμός και κοινός νους.

  Αυτά τα πολιτικά υλικά (μπάζα) διαθέτει ο τόπος, με αυτά είμαστε καταδικασμένοι να πορευτούμε, κάνοντας την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

  Εκείνο που πράγματι πρέπει να καταργηθεί σε παγκόσμια κλίμακα είναι τα απατηλά χρηματοπιστωτικά εργαλεία (derivatives, CDS κλπ.), με τα οποία οι παγκόσμιοι αεριτζήδες των αγορών υφαρπάζουν τον πλούτο των κρατών τον οποίο παράγει η πραγματική οικονομία. Αλλά τούτο δυστυχώς μοιάζει με μάχη του μέρμηγκα εναντίον του ελέφαντα…

  Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για… τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.