ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξύ προσφύγων - αστυνομικών των Σκοπίων

Άγρια επεισόδια στην Ειδομένη

Eπεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ εκτυλίχθηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ οι πρόσφυγες πέταξαν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.

Συνολικά 53.034 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τη συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Από αυτούς, οι 11.219 παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, ενώ άλλοι 4.500 στον Πειραιά.

Νέα σημειώματα στην Ειδομένη καλούν τους πρόσφυγες να μπουν στα Σκόπια 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.