ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε την κρίση με το ΔΝΤ είναι ανεύθυνη»

Άγρια επίθεση των Financial Times στον Αλέξη Τσίπρα

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται να διατηρήσει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης διατυπώνει στο κεντρικό της άρθρο οικονομική εφημερίδα Financial Times, η οποία εξαπολύει άγρια επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
ftsipras

«Απ’ όταν ο Αλέξης Τσίπρας έπεισε τους Έλληνες ψηφοφόρους να δεχτούν το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αφού φλέρταρε το προηγούμενο καλοκαίρι με τη χρεοκοπία, οι Ευρωπαίοι δανειστές τον έβλεπαν ως υπεύθυνο εταίρο. Η διαρροή της συνομιλίας αξιωματούχων του ΔΝΤ αποδεικνύει πως έκαναν λάθος» ξεκινά το δημοσίευμα και ουσιαστικά κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως εκμεταλλεύτηκε τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου για να υποστηρίξει πως το Ταμείο προσπαθεί να σπρώξει την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία για να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Αν είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε αυτήν την κρίση σε μια προσπάθεια να διώξει το ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης, τότε η τακτική της είναι η ανεύθυνη. Όποια και αν είναι η πηγή της διαρροής, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας θέλει το ΔΝΤ να αποχωρήσει. Για μια ακόμη φορά, επιδεικνύει μια ροπή προς το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κέρδος και μια αδιαφορία για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας του» σημειώνουν οι Financial Times.

Το πάντοτε μη δημοφιλές ΔΝΤ είναι εύκολος στόχος για έναν πρωθυπουργό που είναι αντιμέτωπος με την κριτική για το πώς χειρίζεται την οικονομία και την προσφυγική κρίση και δέχεται την πίεση μιας ανερχόμενης αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι επίσης αλήθεια ότι το Ταμείο θα ήταν ένας πιο σκληρός κριτής της δημοσιονομικής και οικονομικής επίδοσης της Ελλάδας».

Η εφημερίδα εκτιμά ότι: «Η συνομιλία που διέρρευσε δεν προδίδει κάποια συνωμοσία για να αναγκαστεί η Ελλάδα να λάβει περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Ο Πολ Τόμσεν έχει ήδη τονίσει στο blog του ότι τα μέτρα του προγράμματος δεν επαρκούν, ότι το Ταμείο θα μπορούσε να δεχτεί λιγότερο αυστηρές μεταρρυθμίσεις αν συνοδεύονταν από ελάφρυνση χρέους και πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να καθυστερούν δύσκολες αποφάσεις. Τα σχόλια του στην ιδιωτική συνομιλία που διέρρευσε – για την δυνατότητα να αναγκαστεί η Γερμανία να συμφωνήσει σε μια ελάφρυνση χρέους ή να δει το ΔΝΤ να αποχωρεί – αντανακλούν τις ίδιες ανησυχίες.

Κατά την άποψη του ανώνυμου αρθρογράφου: «Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας και της ευρωζώνης πρέπει να θέλει και την παραμονή του Ταμείου. Ούτε η Αθήνα, ούτε οι Βρυξέλλες πρέπει να τους δώσουν περισσότερους λόγους για να αποχωρήσουν».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 11:05 05/04/2016

  ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ‘’ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ’’ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  =========================================================

  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2020, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής. Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς
  *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

 2. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ , ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ’’

  ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’
  ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ καΜένος εντελώς.
  Αν (?) κάποιος έλληνας πολίτης είχε αρκετά ,όχι πολλά χρήματα, όσα χρειάζεται σήμερα ένας έλληνας για να περνάει καλά στη ζωή του, ρωτάμε απλά και καθαρά: Αν κάποιος από τους ΄΄Ηλιθίους’’ ..εξουσιαστές του ζητούσε …δανεικά θα εμπιστευόταν να τα δώσει στον Τσίπρα και στον ΚαΜένο εντελώς?

  Πως λοιπόν έχουμε απαίτηση να τον εμπιστευτούν οι ξένοι και να δώσουν τα λεφτά των λαών τους για να ‘’διασκεδάζουν’’ οι πολιτικά ανάπηροι ..καντηλανάφτες της διεθνούς διαπλοκής?
  Πως λοιπόν, ισχυρίζονται και απαιτούν ..μείωση του χρέους, όταν οι δανειστές γνωρίζουν, από τις μέχρι σήμερα επαφές μαζί τους,, ότι η ‘’αριστερο-ακροδεξιά κλίκα, δεν έχει ούτε ιερό ,ούτε όσιο, όσο αφορά ..λόγους τιμής… υποσχέσεις..όρκους και αθεϊσμό και εξόφληση των δανείων.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται συκοφάντες, ψεύτες και υβριστές
  Αυτή είναι και η ‘’ειδοποιός’’ διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, που αυτόματα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, κατανόησης και πεποίθησης τήρησης των συμφωνιών. Έτσι μείωσαν το χρέος κατά 120 δις ευρώ επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ποιος ήταν και τι θα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται ‘’αριστερούς’’ και ακροδεξιούς συνεταίρους.
  Είναι να απορεί κανείς τόσο με την έλλειψη στοιχειώδους λογικής, όσο και με την ανεύθυνη και απερίσκεπτη ‘ ’αποφασιστικότητα ’’, που ωθεί τους έλληνες στην αυτοκαταστροφή και στην εμφύλια πάντοτε διαχρονική διαμάχη.
  Η αυτογελοιοποίηση του Αλέξη και ο βαθμός της αναισθησίας του, αποτελούν σήμερα τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο παράγοντα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
  Ήταν γνωστό και φανερό σε όλους τους ξένους, αλλά δυστυχώς και στους Έλληνες, ότι το δίδυμο της ιδεολογικής και πολιτικής ισοπέδωσης και ανικανότητας, μόνο προβλήματα και κινδύνους θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Παρά ταύτα όμως, οι Έλληνες ως συνήθως, απέδειξαν τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμα εθνικά ώρες.
  ‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’
  –Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες . Από τους Σαμαρά –Βενιζέλο στους Τσίπρα καΜένο εντελώς.
  *Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης , στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι και όλο το ‘’Νταβός’’) και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.
  *Στους χειρότερους συκοφάντες ,ψεύτες, φοροφυγάδες και υβριστές ο ΚαΜένος εντελώς.
  Και τώρα που τα έκαναν ‘’σκατά’’ και πριν λιποτακτήσουν, ας γίνει ένας ΠΛΗΡΗΣ φορολογικός έλεγχος των πολιτικών απατεώνων ,όπως αυτάρεσκα, ακίνδυνα, λόγω επίορκων δικαστών, και ανεύθυνα αποκαλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους , μέχρι να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ τον ‘’έξυπνο’’ λαών του ..καφενέ και του φραπέ.
  Ας ‘’αγρυπνούν’’ οι ΕΝΤΙΜΟΙ έλληνες, σε όλα τα αεροδρόμια, διότι οι προδότες ΠΡΕΠΕΙ να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.