ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα κλείσει η αξιολόγηση, θα περάσουμε έναν κάβο»

Αλ. Τσίπρας: Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν

Η χώρα βρίσκεται σε κατεύθυνση της εξόδου από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, και η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει θέματα ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τριτολογία του στην συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών.
tsipras

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ακροδεξιά ατζέντα και τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί και τις θέσεις ακραίων κύκλων στην Ευρώπη για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, αφού ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει και τόση σημασία η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Ανέφερε δε, στο σημείο αυτό , ότι αυτή η άποψη ίσως είναι και η μόνη με την οποία ο κ. Μητσοτάκης διαφοροποιείται από το "success story" των πρωτογενών πλεονασμάτων που δεν ήρθαν ποτέ τελικά.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι και η διαφορά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εμείς πιστεύουμε στην εσωτερική Δημοκρατία και εσείς διαγράψατε τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος και όλη την οργάνωση της Νεολαίας επειδή τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από αυτά που θέλατε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ότι αυτά οφείλονται στην αύξηση του Τουρισμού, στο ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ψηφίσει τις 100 δόσεις -μέτρο που αν και χαρακτηρίστηκε από την ΝΔ «μονομερής ενέργεια»- έδωσε ανάσα στην χειμαζόμενη αγορά και στα δημόσια Ταμεία. Ως τρίτο παράγοντα ανέφερε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε ποσοστό 98%, με συνέπεια να «πέσουν» 5 δισ. ευρώ στην αγορά.
Αλλά και στον τομέα της ύφεσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι και εκεί έπεσαν έξω οι εκτιμήσεις, και η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαταλέγεται σε αυτές που συρρίκνωσαν τον εθνικό πλούτο.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κι αυτό που έχει αξία είναι ότι η χώρα έχει συμμαχίες στην Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε από τις δηλώσεις Γιούνκερ κι όχι μόνο από τα Αριστερά, αλλά και από τα Δεξιά και καλό θα ήταν να ταυτιστείτε με αυτούς, εφόσον αυτές οι συμμαχίες βρίσκονται στη ευρύτερη πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής Δεξιάς κι όχι με κάποιους άλλους ακραίους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την πεποίθηση ότι «Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες. Θα κλείσει η αξιολόγηση. Θα περάσουμε έναν κάβο και θα ανοίξει η πολύ κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του χρέους» εξέφρασε ο κ. Τσίπρας καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ιδίως τη ΝΔ, να προσέλθει στο τραπέζι της ανταλλαγής απόψεων, «γιατί όταν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση δεν θα έχει πια νόημα να συνεχίζεται μία λογική την οποία πρώτος εισήγαγε ο κ. Σαμαράς περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να συζητήσουν οι πολιτικές δυνάμεις τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι παρά τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές, το μήνυμα από τη σημερινή συζήτηση είναι ότι η είναι και θα παραμείνει μια χώρα ασφαλής, μια χώρα με βαθιά κουλτούρα πανανθρώπινων οικουμενικών αξιών, και προσέθεσε πως αυτό το ανέδειξε ο ελληνικός λαός στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση, δείχνοντας πως μπορεί να ανοίξει την αγκαλιά της στο διαφορετικό και πρωτοστατεί για τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

«Και έχοντας αυτό το πλεόνασμα αξιών ως πυξίδα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος η Ελλάδα, θα σπάσει κάθε ρεκόρ ξένων επισκεπτών και μετά από έξι χρόνια η Ελλάδα θα ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει ανάπτυξη και θα υπάρξει η δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον ελληνικό λαό.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Και να είναι έτσι όπως τα λέει ο Τσίπρας δηλ. η χώρα να βρίσκεται σε κατεύθυνση εξόδου από την οικονομική κρίση και την αντιμετόπιση του προσφυγικού προβλήματος , ο ίδιος, η κυβέρνησης του, τό κομμα του που με την βοήθεια των ΑΝΕΛ του Καμμένου μας εχει φυλακίσει σε μιά μίζερη δημαγωγική και μιά άκρως επικίνδυνη διχόνοια .

  Ποιές Κασανδρες θα διαψευσθούν κ. ΤΣΙΠΡΑ,

  οταν από το 2006 σαν κόμμα της «γειτονιάς » καλύπατε τον αναπρώκοφτο » καταλληλότερο » Καραμανλή στα πάρτι της ελλειμμάτων , των ρουσφετιών και σεις ο ίδιος τον συγοντάρατε κάνοντας αντιπολίτευση σην τότε αντιπολίτευση δείπνο τας του τα ερείσματα να χρεώνει και τα τρισέγγονο μας . Γιατί να έχουν περάσει απο τον Οτώβρη του 2009 μεχρι σήμερα τόσα χρόνια και οχι να μην γίνονται οι αλλαγές στο σύστημα , αλλά και όσες έκανε η διακυβέρνηςη του Παπανδρέου μεχρι το 2011 να διακυνδυνεύουν;

  Καλλικράτης , Διαύγεια , καταγραφή των Δ/υπηρεσιών και υπαλλήλων και κατάργησης των μαϊμού Ανώτερων Συμβουλίων , όπου βολεύονταν κομματάρχες για υπηρεσίες τους στο «κόμμα » που δεν ήσαν μονον «τα παιδιά του Πολύδωρα και του Πακυ » αλλά και οι Βαρόνοι της Αίγινας , παίρνοντας δουλειές από το δημόσιο ….ολα αυτά , συν την θέσπιση Αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος με ειδικό εισαγγελέα για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή , η εισφοροαπαλαγή για «τα δικά σας αυτά παιδιά » , γιατί δεν ενισχύθηκαν στην δική σας διακυβέρνηση αλλα τουναντίον πολεμήθηκαν μεχρι να τα αποβάλετε ; όπως αποβάλετε και τα μέτρα εναντίον των αιώνειων φοιτητών τους οποίους κ.Τσίπρα, χρειάζεστε οταν λάχει , να καίνε τον Α.Σ. στο Σύνταγμα και ολοκαύτωμα τα άτομα της ΜΑΡΦΙΝ της οδού Σταδίου !!
  Ποιές είναι οι Κασάνδρες επι τέλους κύριε Τσίπρα ;
  Όσοι σαν τον εαυτόν μου που δεν ανέχονται πρωτοκλασάτοι σας υπουργοί και συνεργατες σας να επιμένουν στα ρουσφέτια ,να φόροδιαφεύγουν ή να ξεχνούν τι πρέπει να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τους. Αυτοί που δεν είδαν με τόση ευχαρίστηση τα βολεψήματα μελών της οικογένειαάς σας, ή και ακόμη την» Γιάπικη» συμβολική σας ενέργεια να στέλνετε τα νήπια παιδί ασαφές ιδιωτικα σχολεία και παιδικούς σταθμους μς αντίτιμο πόσον τι εισπράττει μια οικογένεια αιτησίως !
  Να δουμε τις δικές σας Κασανδρες που ακόμη δεν συνοδεύουν τις Ερινύες σας ! Σίγουρα να εμφανιστούν και σε σας οπως εμφανίζονται βαθμηδόν για όσους συνειδητούς πολίτες έκαναν το σφάλμα να πιστέψουν τα ψέματά σας και σας ψήφισαν .

 2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ’’ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

  *Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, όταν δηλαδή συγκαλύπτεις τη διαπλοκή και τα λαμόγια, όταν οι αρμόδιοι της ΕΕ, μπορούν να ΜΑΘΟΥΝ ποιοι είναι οι προηγούμενοι κλέφτες και πόσα λεφτά έχουν στις τράπεζές τους, όταν δεν πάρεις και δεν έχεις εφαρμόσει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και νόμο κατά της δημοσιοϋπαλληλικής ΜΑΦΙΑΣ και αντίθετα !!! κατήργησες το νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου για τους επίορκους υπαλλήλους και τα ΑΜΕΣΑ μέτρα που ελάμβανε η διοίκηση για την κάθαρση και τιμωρία, τότε ΠΩΣ(?) είναι δυνατόν να σε εμπιστευθούν και να μας βοηθήσουν.
  *Όταν επανέφερες σαν ‘’άσπιλους’’ και ‘’αμόλυντους’’ στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοσοκομεία όλους τους επίορκους ‘’ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ’’, μόνο και μόνο επειδή σε ψήφισαν, τότε να είσαι σίγουρος, ότι ΟΛΗ η Ευρώπη και λαοί της θα μας βλέπουν σαν σιχαμένα σκουλήκια που τρώμε από τις σάρκες τους.
  *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος…σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
  Όταν ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ στην παραπομπή του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή εξέδωσε πρόστιμο στους λαθρέμπορους –νταβατζήδες πετρελαίου, οι νομικοί τους σύμβουλοι ανήκουν στην ‘’αριστερά’’ και τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ασύστολα με λίστες από ληστείες του εξωτερικού, που έκαναν Γάλλοι, που γνώριζαν έλληνες γαλλόφωνες πολιτικούς και ζήτησαν άσυλο, από Ισπανούς που γνώριζαν τους Έλληνες ’’αριστερούς’’ , αδίστακτους και αιμοβόρους τότε είσαι και εσύ μέρος ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και της ΑΝΕΝΤΙΜΗΣ τιμωρίας του ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥ Υπουργού Οικονομικών.
  *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
  *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?
  Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους, και επιχειρήσατε να προκαλέσετε με συκοφαντίες και ψέματα, την ‘’δύναμη’’ της Γερμανίας, με άστοχες και άκαπνες κινήσεις και παραπολιτικές ηλιθιότητες και τώρα επιχειρείτε ‘’φιλώντας τους’’ τα …πόδια να επιτύχετε μία συγγνώμη και λίγα ψίχουλα της ζητιανιάς..

  Πως θα αυτοχαρακτηρίζατε το εαυτόν σας, εκτός από..’’Ηλίθιους’’ ??

 3. ΝΒ 18:26 20/04/2016

  ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’

  Αν (?) κάποιος έλληνας πολίτης είχε αρκετά ,όχι πολλά χρήματα, όσα χρειάζεται σήμερα ένας έλληνας για να περνάει καλά στη ζωή του, ρωτάμε απλά και καθαρά: Αν κάποιος από τους ΄΄Ηλιθίους’’ ..εξουσιαστές του ζητούσε …δανεικά 100 ευρώ ! θα εμπιστευόταν να τα δώσει ?
  Η απάντηση εύκολη και ..λογική!
  Πως λοιπόν έχουμε απαίτηση να τον εμπιστευτούν οι ξένοι και να δώσουν τα λεφτά των λαών τους για να ‘’διασκεδάζουν’’ οι πολιτικά ανάπηροι ..καντηλανάφτες της διεθνούς διαπλοκής?
  Πως λοιπόν, ισχυρίζονται και απαιτούν ..μείωση του χρέους, όταν οι δανειστές γνωρίζουν, , ότι η ‘’αριστερο-ακροδεξιά κλίκα δεν έχει ούτε ιερό ,ούτε όσιο, όσο αφορά ..λόγους τιμής…υποσχέσεις..όρκους και αθεϊσμό και εξόφληση των δανείων.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται συκοφάντες, ψεύτες και υβριστές
  Αυτή είναι και η ‘’ειδοποιός’’ διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου που αυτόματα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, κατανόησης και πεποίθησης τήρησης των συμφωνιών. Έτσι μείωσαν το χρέος κατά 120 δις ευρώ επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ποιος ήταν και τι θα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται ‘’αριστερούς’’ και ακροδεξιούς συνεταίρους.
  Είναι να απορεί κανείς τόσο με την έλλειψη στοιχειώδους λογικής, όσο και με την ανεύθυνη και απερίσκεπτη ‘ ’αποφασιστικότητα ’’, που ωθεί τους έλληνες στην αυτοκαταστροφή και στην εμφύλια πάντοτε διαχρονική διαμάχη.
  Η αυτογελοιοποίηση του Αλέξη και ο βαθμός της αναισθησίας του, αποτελούν σήμερα τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο παράγοντα για τα εθνικά μας συμφέροντα.
  Ήταν γνωστό και φανερό σε όλους τους ξένους, αλλά δυστυχώς και στους Έλληνες, ότι το δίδυμο της ιδεολογικής κοινωνικής και πολιτικής ισοπέδωσης και ανικανότητας, μόνο προβλήματα και κινδύνους θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Παρά ταύτα όμως, οι Έλληνες ως συνήθως, απέδειξαν τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμα εθνικά ώρες.
  ‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’
  –Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες . Από τους Σαμαρά –Βενιζέλο στους Τσίπρα καΜένο εντελώς.
  *Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης , στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι και όλο το ‘’Νταβός’’) και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.

  *Στους χειρότερους συκοφάντες ,ψεύτες, φοροφυγάδες και υβριστές ο ΚαΜένος εντελώς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.