ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΔΥ Αθηνών

Αναβαθμισμένη ιατρική φροντίδα για τους πολίτες του κέντρου

Στην αναβαθμισμένη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών, η οποία μεταφέρθηκε από την Πλατεία Θεάτρου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην οδό Ακαδημίας 58, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Αθήνας.

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ θα εξυπηρετούνται καθημερινά τακτικά περιστατικά από γιατρούς είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων και θα πραγματοποιούνται Μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ θα λειτουργεί Ιατρείο Υποδοχής για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού, με κλήση των 5-ψηφίων, για τα παρακάτω πρωινά και απογευματινά ιατρεία: Αλλεργιολογικό, Γαστρεντερολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Οδοντιατρικό, Οδοντοπροσθετικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Ψυχιατρικό, Ωτορινολαρυγγολογικό.

Η συγκεκριμένη μεταστέγαση θεωρείται πολλαπλά επωφελής, από το υπουργείο Υγείας, τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς το μισθωμένο κτήριο της Πλατείας Θεάτρου επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με μηναίο μίσθωμα άνω των 20.000 ευρώ και ταυτόχρονα έγινε βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58, που προσφέρει καλύτερη προσβασιμότητα, είναι πιο λειτουργικό και διαθέτει σύγχρονες υποδομές.

"Με την παρέμβαση αυτή υλοποιείται σταδιακά η αναβάθμιση των σημερινών δομών του ΠΕΔΥ που είχαν αποδιοργανωθεί μετά το ν.4238/2014. Ήδη έχουν διοριστεί τους τελευταίους μήνες συνολικά στην ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ) 104 επικουρικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων", αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας το οποίο παράλληλα, προχωρά στη νομοπαρασκευαστική και λειτουργική προετοιμασία της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού των τοπικών Μονάδων Υγείας και των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων υγείας εντός του 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.