ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία

Απερρίφθη προσφυγή της κυβέρνησης Ρουσέφ για την αναστολή της ψηφοφορίας στην κάτω Bουλή για την αποπομπή της

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε σήμερα την προσφυγή της κυβέρνησης της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ με αίτημα την αναστολή της ψηφοφορίας που προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή στην κάτω Bουλή για την αποπομπή της ή μη από το προεδρικό αξίωμα.
Ntilma-Roysef-proedros-brazilias-570

Οι 7 από τους 10 δικαστές είχαν ήδη ψηφίσει την απόρριψη της προσφυγής της κυβέρνησης της Ρουσέφ πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ρουσέφ, ο Ζουζέ Εντουάρντου Καρντόζου, είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να εκδώσει εντολή προκειμένου να ανασταλεί η ψηφοφορία στην κάτω Bουλή, έως ότου η ολομέλειά της να αποφανθεί επί των παρατυπιών στη διαδικασία αποπομπής, όπως ανέφερε.

Η Ρουσέφ, η οποία ήδη δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Βραζιλία τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και τις πολιτικές συνέπειες ενός τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου διαφοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, έχασε μεγάλο μέρος της υποστήριξης που διέθετε στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αντιμετωπίζει τον ολοένα μεγεθυνόμενο κίνδυνο να ηττηθεί στην ψηφοφορία στην κάτω Βουλή, κάτι που θα σημάνει ότι την πολιτική της τύχη θα κληθεί κατόπιν να κρίνει η Γερουσία. Η Ρουσέφ κατηγορείται ότι παραβίασε τη νομοθεσία όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Εάν η Γερουσία εγκρίνει την αποπομπή της, η Ρουσέφ θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο Μισέλ Τέμερ στις αρχές Μαΐου, ενώ θα προσαχθεί σε δίκη που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.