Neo

Απαιτείται επιστράτευση της …κοινής λογικής

Το παράπονό του για τον χειρισμό εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη της υπόθεσης των συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν κρύβει ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Με τον Θεοδωράκη που αλληθωρίζει πολιτικά και προς τα δεξιά, χωρίς πολιτικό στίγμα μπορούν κάποιοι να εμφανίζονται δημόσια και να διαλέγονται επί συνεργασιών. Με τον πρωθυπουργό του 44%, Πρόεδρο του Κινήματος και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ.Παπανδρέου που επικαλούμαστε το έργο του 2009-2011 χωρίς να λέμε το όνομα του, η δημόσια εμφάνιση για συζήτηση και συνεννόηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών του πλαισίου της συνεργασίας που θα έδινε και την σε επίπεδο ψυχολογίας στίγμα, δεν επιτρέπεται», λέει, χωρίς να κατονομάζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά φωτογραφίζοντάς την και καταλογίζοντάς της στην πραγματικότητα την παραπομπή του όλου θέματος σε μία …επιτροπή.

«Πού ξανακούστηκε να γίνεται συζήτηση για συμπόρευση πολιτικών δυνάμεων χωρίς να καθορίζεται σε κοινή δημόσια συνάντηση το πολιτικό πλαίσιο συνεννόησης από τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που θεωρείται ότι την επιδιώκουν;», αναρωτιέται, ζητώντας να επιστρατευθεί επιτέλους η κοινή πολιτική λογική αν όντως θέλουν συνεργασίες στον χώρο. «Εκτός και αν η συνεργασία είναι πρόφαση με στόχο πίσω από το σκηνικό αυτό, άλλες επιδιώξεις», όπως λέει με νόημα...

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί οι σοσιαλιστές θέλουν να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον εντάξουν στον σοσιλιστικό συνασπισμό. Η δική μου εξήγηση είναι , ή τα έχουν χαμένα ή θέλουν να διαλύσουν τον σοσιαλισμό. Εκτός και ο προεδρός μας και για δεύτερη φορά πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής θέλει να τημωρήσει τους Ελληνες. Πρόεδρε Χριστός Ανέστη.

 2. ΝΜαν. 12:42 27/04/2016

  Τρελαίνονται όλοι γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!

  Πέρασαν τέσσερα χρόνια γεμάτα προσπάθεια, πόνο, δυστυχία και πολλές αυτοκτονίες. Χρόνια που θα μείνουν μέσα στην ψυχή μας και την καρδιά μας, σαν χρόνια τρόμου, οικονομικής βαρβαρότητας και πολιτικής αθλιότητας.
  Σήμερα, έχουμε υποχρέωση τόσο στα παιδιά μας, όσο και στην πατρίδα μας, να φέρουμε στο φως την αλήθεια που ΟΛΟΙ σχεδόν, γνωρίζουμε.

  Τρελαίνονται όλοι, γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!
  Γιατί έμεινε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ του ενάντια, στους εκτός και στους εντός ‘’τρομοκράτες’’ της πατρίδας μας.
  Και η Αλήθεια έλαμψε και όλοι μάθαμε τα έργα και τις ημέρες των πουλημένων και των διεφθαρμένων. Μάθαμε ότι όλοι μαζί οι επίορκοι συνασπίστηκαν σε ένα αντιμνημονιακό αγώνα κατά του Παπανδρέου και ΣΗΜΕΡΑ ‘’έγιναν’’ ΟΛΟΙ μνημονιακοί μέχρι..κόκκαλο.
  Η ΠΛΗΡΗΣ δικαίωση του ΕΝΤΙΜΟΥ πολιτικού του ανθρώπου που ξέρει να αγωνίζεται και να θυσιάζεται.
  Αυτή είναι η αλήθεια και η ΤΙΜΗ….!

 3. ΧΑΜ 12:16 27/04/2016

  Μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει το Μνημόνιο;
  ==============================
  Σαφέστατα όχι, στην κατάσταση που βρισκόταν η οικονομία στα τέλη του 2009 – αρχές 2010. Κάθε χώρα που μπήκε σε Μνημόνιο μετά την Ελλάδα (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος), και με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία του ελληνικού Μνημονίου, είχε συνολικά καλύτερα οικονομικά μεγέθη και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να αποφύγει την προσφυγή. Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας ήταν πλήρης και οι δανειακές ανάγκες τεράστιες.

  Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο και μοναδικό,
  αφού δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων.
  Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος, τα 300 δις ευρώ, σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

 4. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ… Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!!!

  Αγαπητέ μου,
  σ’ αυτή τη χώρα όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα τα δεινά είναι Γιώργος Παπανδρέου και οι «κηπουροί» του.
  Αυτό έχουν αποφασίσει οι χρεοκοπημένοι μεγαλοτραπεζίτες , μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι και ακολουθούν τα φερέφωνα της διαπλοκής.
  Αυτό έχει αποφασίσει ο «σοφός λαός». Ο λαός που επιβραβεύει την απάτη, τη λαμογιά, τη φοροκλοπή, το φακελάκι, τα κλειστά επαγγέλματα, τις μαϊμού συντάξεις. Ο λαός που επιβραβεύει τη Χρυσή Αυγή. Ναι , τη χρυσή αυγή που..ξέραμε.

  Για όλους αυτούς υπάρχει ο «υπεύθυνος» της σημερινής κατάντιας.
  Έχει καμία σημασία να σε αναγνωρίζουν σε όλο τον πλανήτη, να εκλέγεσαι για δεύτερη φορά πρόεδρος σε ένα παγκόσμιο οργανισμό, να σε καλούν για να διδάξεις τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και οι φοιτητές να σχηματίζουν ουρές, να θεωρείσαι μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες σε όλο κόσμο, έχει καμία σημασία;
  Απολύτως καμία.

  Για τους «σοφούς Έλληνες» ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «προδότης» και «δοσίλογος».
  Ο πολιτικός που ξεσκέπασε και χτύπησε την διαφθορά και την απάτη, ο πολιτικός που προσπάθησε να κάνει στην Ελλάδα τα αυτονόητα, αυτός ο πολιτικός πρέπει να δικαστεί στο Γουδί. Γι’ αυτόν τον πολιτικό πολλοί κουνούσαν κρεμάλες.

  Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν γίνεται από μόνο του.
  Έχουμε αυτό που μας αξίζει και είμαστε εκεί που μας αρμόζει.
  Στον πάτο της Ευρώπης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.