Neo

Από την Ειδομένη, λείπει η… κυβέρνηση

Στην Ειδομένη βρέθηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού και τα προβλήματα που επιφέρει αυτή.

Η καταγραφή των συνθηκών που επιφυλάσσουμε ως κράτος στους πρόσφυγες ξεκίνησε από το ταξίδι ακόμα, όταν σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram φαίνονται σκηνές δεξιά και αριστερά του δρόμου και σε άλλο σημείο πρόσφυγες με μικρά παιδιά να περπατούν παράλληλα με την εθνική οδό…

Φτάνοντας στον καταυλισμό, αφού περιηγήθηκε εκεί και μίλησε με τους πρόσφυγες, τόνισε την υποχρέωσή μας να φιλοξενήσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν έρθει από τους πολέμους, αλλά και την υποχρέωσή μας να προφυλάξουμε τη ζωή στην τοπική κοινωνία. Ζήτησε την ενίσχυση του Δήμου που ‘τραβάει μεγάλο κουπί’ όλες αυτές τις μέρες, όπως είπε και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για όσα διαδραματίζονται στην περιοχή. «Εδώ διακυβεύονται πολλά. Εάν δεν επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς θα έχουμε ανυπέρβλητα προβλήματα. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να βρει μόνη της τις λύσεις.

Θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει», είπε, ζητώντας την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας, ή όπου αλλού αποφασίσει η κυβέρνηση.

Αν πάντως λάβει κανείς υπόψη τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια από την παρουσία του εκεί, ιδίως αυτό, όπου στην σκηνή μίας γυναίκας με πέντε παιδιά, υπάρχει μόνο λίγο κοφτό μακαρονάκι μαγειρεμένο στα ξύλα, για να ξεγελάσουν την πείνα τους, δεν του καταλογίζει άδικο…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.