ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες πρόσφυγες διανυκτέρευσαν εκεί

Αποκλεισμένο μέχρι τη Δευτέρα το λιμάνι της Χίου

Ξεκινά τη Δευτέρα η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Για δεύτερη νύχτα εκατοντάδες πρόσφυγες κοιμήθηκαν στο λιμάνι. Από τον λιμένα Μεστών αναχωρούν τα πλοία της γραμμής.
chios

Μίνι hot spot θυμίζει εδώ και δύο ημέρες ο κεντρικός λιμένας της Χίου, αφού εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που έφυγαν το μεσημέρι της Παρασκευής μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ, έχουν εγκατασταθεί στην περιφραγμένη ζώνη του λιμανιού, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην Τουρκία.

Πρόκειται για περισσότερους από 800 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι πέρασαν δεύτερη νύχτα μέσα στο κρύο, έχοντας μαζί τους μια κουβέρτα ή απλά ένα μπουφάν. Ανάμεσα τους βρίσκονται και αρκετά παιδιά, τα οποία μάλιστα «πρωταγωνίστησαν» σε χθεσινή διαδήλωση των γονέων τους.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα εκτελούνται από τη δυτική πύλη της Χίου, δηλαδή από το Λιμάνι των Μεστών, που εδώ και χρόνια αναμένει την αξιοποίησή του.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού αποτιμήθηκε η κατάσταση, ελήφθη η απόφαση να αποκλειστεί ο λιμένας της Χίου τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα και να χρησιμοποιηθεί η δυτική πύλη του νησιού, δηλαδή το λιμάνι των Μεστών. Μάλιστα έχει ενημερωθεί και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ώστε να προγραμματίσει δρομολόγια για τα Μεστά μέχρι το άνοιγμα του κεντρικού λιμένα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το politischios.gr, οι τοπικές αρχές έχουν λάβει εντολή, παρά τα όποια προβλήματα, να ξεκινήσει η επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τη Δευτέρα. Σε πρώτη φάση οι αρχές θα προωθήσουν απευθείας από τη Χίο στον Τσεσμέ 250 άτομα τα οποία θα ταξιδέψουν φρουρούμενα με πλοίο της γραμμής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.