ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού στοχεύει ο πρωθυπουργός με τη Σύνοδο Κορυφής-Υψηλού ρίσκου κίνηση

Αθήνα καλεί Ευρώπη για το ελληνικό πρόγραμμα

«Οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο έχουν φτάσει στο όριό τους», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας γιατί ο πρωθυπουργός ζητεί την  σύγκληση Συνόδου Κορυφής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÇÍ ÊÁÃÊÅËÁÑÉÏ ÔÇÓ ÃÅÑÌÁÍÉÁÓ Á. ÌÅÑÊÅË(ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να πιέσει τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν αν θα «ανεχθούν» τις διαρκείς κωλυσιεργίες του ΔΝΤ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει «και χωρίς να μεσολαβήσει Σύνοδος Κορυφής», όπως λένε στο Μαξίμου.

Τα όσα έγιναν χθες ουδόλως ήταν το «καλό σενάριο» για την κυβέρνηση. Στο Μαξίμου θα προτιμούσαν να είχε ολοκληρωθεί χθες η κουβέντα στο Χίλτόν, να προετοιμάζονταν τώρα όλοι για ένα Eurogroup αύριο το μεσημέρι, αλλά και για το σφύριγμα της λήξης του «ελληνικού δράματος» -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά
την πρώτη αξιολόγηση.

«Πιάσαμε τοίχο»

Ωστόσο, όταν χθες το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως, τότε κατέστη σαφές ότι η κατάσταση έχει βρεθεί προ αδιεξόδου και πως τον λόγο τώρα θα έπρεπε να πάρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που γινόταν νωρίτερα στο Χίλτον, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ είχε
αμφισβητήσει ακόμη και το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ότι… δεν μπορούν να νομοθετηθούν «υπό αίρεση νόμοι». Τότε ήταν που όλοι κατάλαβαν ότι η συζήτηση σε αυτό το επίπεδο πρέπει να θεωρείται λήξασα.

Η ώρα της Ευρώπης

Κάπως έτσι, αργά χθες το βράδυ, το Μαξίμου αποκάλυψε τον σχεδιασμό του πρωθυπουργό για να θέσει τα ανοιχτά θέματα –και κυρίως τον αυτόματο «κόφτη» μέτρων- σε Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα ζητήσει την σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών εκτάκτως, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου θα τηρηθεί απ’ όλους.

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός επιχειρεί, όπως λένε συνομιλητές του, «να θέσει τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους» σε ό,τι αφορά στα αιτήματα και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ συνεχίζει να κωλυσιεργεί, εκτελώντας τον σχεδιασμό Τόμσεν-Βελκουλέσκου, έτσι όπως αυτός αποκαλύφθηκε στα Wikileaks.

Πάντα θα ζητάνε το κάτι παραπάνω, ώσπου να μας τελειώσουν τα χρήματα και να επιβάλουν κατά γράμμα τις απόψεις τους», λέει κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα εκθέσει στους Ευρωπαίους το μεγάλο «αγκάθι» που έχει παρατηρηθεί στις διαπραγματεύσεις, δηλαδή την απαίτηση του ΔΝΤ να νομοθετηθούν… υπό αίρεση μέτρα για την περίπτωση αποκλίσεων το 2018.

Ο κ. Τσίπρας θα ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιες απαιτήσεις και προς τούτο θα επικαλεστεί και το ελληνικό Σύνταγμα και, ως εκ τούτου, θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους
ηγέτες να αποφασίσουν αν είναι… με την Ελλάδα ή με το ΔΝΤ.

Ελπίδες λόγω Brexit

Σημειωτέον, πάντως, ότι η υψηλού ρίσκου κίνηση του Μαξίμου γίνεται σε μία  συγκυρία που τουλάχιστον η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ιταλία στηρίζουν ανοιχτά την ελληνική θέση περί μη νομοθέτησης υπό αίρεση νόμων, αλλά και ενάμιση μήνα πριν κριθεί η παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην
Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν θέλουν να οδηγηθούμε στη χρεοκοπία πριν το δημοψήφισμα για το Brexit», να μας το πουν, λένε στο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συγκυρία είναι η κατάλληλη για να βρεθεί λύση τώρα -και, μάλιστα, χωρίς να κερδίσει αυτή τη φορά, όπως γίνεται… πάντα, το ΔΝΤ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΕΝΑΣ ‘’ΗΛΙΘΙΟΣ’’ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ
  ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

  Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία θα ακούσουμε πάλι, από τον «ΗΛΙΘΙΟ» και αποτυχημένο ψευτοπροπαγανδιστή , ώστε να μην αντιληφθούμε ότι η αναξιοπιστία και η πανθομολογούμενη ανικανότητά του, ήταν οι αφορμές και οι αιτίες να θέλουν ΟΛΟΙ ! (18 κατά – 1 υπέρ) να μας εξωπετάξουν, αφού καταφέραμε να τους κάνουμε όλους εχθρούς , με τις ‘’χαρτοταινίες’’ της στιγμής , που παρουσιάζαμε κάθε φορά σαν «προτάσεις» στην επίλυση της χρεοκοπίας μας ?
  Πόσο ΔΙΚΙΟ είχαν και έχουν οι ξένοι να χαρακτηρίσουν τον Αλέξη ..καΜένο εντελώς, ως τον πιο ανίκανο και τον πιο ακατάλληλο πολιτικό της χρονιάς 2015 για μια τόσο δύσκολη στιγμή και διαπραγμάτευση.
  Είναι πια φανερό και ΓΝΩΣΤΟ σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα μόνο..τυχαία θα μπορούσε να επιτύχει λύση , σε κάποια από τα πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματά της. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιλογή και ‘’πρωθυπουργοποίηση’’ του Τσίπρα γιου του Χουντολάτρη πατέρα, ώστε οι ξένοι να ΑΡΜΕΞΟΥΝ κυριολεκτικά και ‘’νομιμοφανή’’ κάθε σπιθαμή ευφόρου και προσοδοφόρου Ελληνικού εδάφους. Ήξεραν και ξέρουν, ότι οι άθεοι ‘’αριστεροί’’ του Τσίπρα , δεν γνωρίζουν , δεν έχουν διδαχτεί και δεν νοιάζονται τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει ΠΑΤΡΙΔΑ. Έτσι με κυνισμό και αδιαφορία ξεπουλούν, παραχωρούν τα πάντα σε αυτούς που τους ‘’έφεραν’’ προσπαθώντας να ‘’μονιμοποιηθούν’’ αλά Τσαουσέσκου- Μπερίσα – στην εξουσία.
  Και φυσικά για όλα ‘’φταίει’’ ο Παπανδρέου.

 2. ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ καΜένο εντελώς
  με αυτή την συμπεριφορά?
  =========================================
  Αγωνιούμε και ψάχνουμε να βρούμε αιτίες που διαρκώς οι δανειστές αναβάλλουν και διαρκώς αποδεικνύουν την ΕΛΛΕΙΨΗ εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Αλέξη …καΜένου εντελώς.
  *Ποιος ξένος μπορεί να δεσμευτεί στο λαό του, ότι ο Τσίπρας είναι πρόσωπο αξιόπιστο, και οικονομικά κατηρτισμένο, ώστε να κάνει ΣΩΣΤΗ ! διαχείριση των χρημάτων των λαών που μας δανείζουν?
  *Βρίσαμε χυδαία , προσβάλαμε βάναυσα και προκαλέσαμε τους ΠΑΝΤΕΣ, αρχής γενομένης με το ‘’αχόρταγο’’ κατασκεύασμα της πολιτικής ηλιθιότητας που έγινε και υπουργό. Ποιον δεν έβρισε και ποιον δεν προκάλεσε τόσο ο ακροδεξιός συνέταιρος όσο και ο ίδιος ο Τσίπρας, με την αγραμματοσύνη του και τους κοκκινολαίμηδες συμβούλους του?
  *Δυστυχώς, οι ‘’αριστεροί’’ προβοκάτορες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, φαίνεται, πως βρίσκονται σε ‘’διατεταγμένη’’ υπηρεσία καταστροφής της Ελλάδας, κατάληψης της εξουσίας, κατάργηση της δημοκρατίας, Η, ??? υπό την επήρεια επικίνδυνων παραισθησιογόνων ουσιών?
  *Ποιες υπογεγραμμένες συμφωνίες τήρησε και εφάρμοσε ο χουντο αναστημένος ‘’εκλεκτός’’ των ..εκλεκτών της Χούντας?
  *Τι ακριβώς έχει ως ‘’ΑΤΟΥ’’ ο κ Τσίπρας, για να απαιτήσει και μείωση χρέους ?
  *Ποιες διαρθρωτικές αλλαγές έχει εφαρμόσει και ποιους νόμους ενεργοποιήσει ώστε να αντιληφθούν και οι εταίροι μας-δανειστές, όταν δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες των λαών που θα πληρώσουν ‘’ την ασυλία Τσίπρα ‘’ στον Καραμανλή?
  *Πόσες ..μυριάδες κομματικοί κολαούζοι ‘’κατέχουν’’ δημόσιες θέσεις λόγω μαυρογυαλούρικης συμπεριφοράς των πεινασμένων για εξουσία μπολσεβίκων.
  *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς.
  **Ποιος ΤΡΕΛΟΣ πολιτικός ηγέτης των μελών της ΕΕ, θα τολμήσει να προτείνει στο λαό του, να υποστεί νέες θυσίες, για να ‘’ακούνε’’ τις ΒΡΙΣΙΕΣ του Καμμένου και την βρόμικη προπαγάνδα, εκβιασμούς, ψευτοαντριλίκια και σπατάλη ασυγκράτητη , ανώφελη και μικροκομματική συμπεριφορά , από τους Τσιπρογιάννηδες , με τα χρήματα που θα στερηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
  *Τι ακριβώς προτείνει ή, έκανε υπέρ της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων, εκτός του: ΝΑ ‘’ΧΑΡΙΣΕΙ’’ τον ‘’Αστέρα’’ ,να ‘’δωροθετήσει’’ τα ελληνικά αεροδρόμια, να καταστήσει τους τούρκους πιο ασύδοτους και πιο επικίνδυνους και να διορίσει όλα τα κομματικά του απολειφάδια, ως ‘’αναγκαία’’ στοιχεία προόδου προς την χρεοκοπία?
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
  Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.