ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό»

Αβραμόπουλος: Το ερώτημα είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο στην αξιολόγηση

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο ρεύμα των προσφύγων από μόνη της και είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνδρομή, σημειώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. 
EU Commissioner for Migration Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών - μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, "που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης".

"Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα", προσθέτει.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση αναφέρει ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της "κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Συμπληρώνει λέγοντας ότι "η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης".

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 14:01 30/04/2016

  Βόμβα Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ:
  =================================
  Η ΝΔ έκανε την διαρροή της σκέψης παραίτησης του Παπανδρέου…δεν έπρεπε να το κάνουμε
  ========================================================================
  Αν είναι δυνατό.
  Βγαίνουν και το παραδέχονται ανοιχτά ότι η Συγγρού ήταν αυτή που πήγε να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος τον Παπανδρέου! Πήγε να τον παγιδεύσει!

  Και τι κάνεις κύριε Αβραμόπουλε αφού δε συμφωνείς? Το λές στη Έλλη Σταη? Άνδρας δεν είσαι ρε ανδρείκελο να πας να το πεις μπροστά στον Σαμαρά ή μήπως φοβάσαι μην σε….
  αρχίσει στις φάπες ο Λαζαρίδης? Παίζει πόκερ και τσαλίμια ο Σαμαράς την ώρα που όλα κρέμονται από μια κλωστή για τη χώρα μας και κανένας εκεί στη ΝΔ δεν βρίσκεται να δικαιολογήσει την ιδιότητα του ως πολίτικος …

  Ο Αβραμόπουλος ομολόγησε αβίαστα στη Στάη πως οι διαρροές γύρω από τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά, έγιναν από τη Συγγρού.
  ==============================
  «Εσείς το…λέτε, διαρροές, κυρία Στάη. Εμείς το λέμε, ενημέρωση των δημοσιογράφων» .
  Κι αφού έριξε τη βόμβα, έβγαλε και την ουρά του απ” έξω.
  «Αν θέλετε τη δική μου γνώμη, θα “πρεπε να “χει αποφευχθεί» .
  Σπουδαία πράγματι, υπηρεσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. , προς το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.