ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να καταστεί βιώσιμο το χρέος»

Μπάιντεν: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε σε τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
baidentsipras1

« Ο αντιπρόεδρος... υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειες προώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκινά σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», υπογραμμίζεται.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θα αναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση τον προηγούμενο μήνα.

Μιλώντας αργότερα με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης, στον Λευκό Οίκο, για την 25η Μαρτίου, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι η τηλεφωνική συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κράτησε 45 λεπτά. Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις και ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 10:52 05/04/2016

  ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ , ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ’’
  ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’
  ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ καΜένος εντελώς.

  *Αν (?) κάποιος έλληνας πολίτης είχε αρκετά ,όχι πολλά χρήματα, όσα χρειάζεται σήμερα ένας έλληνας για να περνάει καλά στη ζωή του, ρωτάμε απλά και καθαρά: Αν κάποιος από τους ΄΄Ηλιθίους’’ ..εξουσιαστές του ζητούσε …δανεικά θα εμπιστευόταν να τα δώσει στον Τσίπρα και στον ΚαΜένο εντελώς?

  *Πως λοιπόν έχουμε απαίτηση να τον εμπιστευτούν οι ξένοι και να δώσουν τα λεφτά των λαών τους για να ‘’διασκεδάζουν’’ οι πολιτικά ανάπηροι ..καντηλανάφτες της διεθνούς διαπλοκής?

  *Πως λοιπόν, ισχυρίζονται και απαιτούν ..μείωση του χρέους, όταν οι δανειστές γνωρίζουν, από τις μέχρι σήμερα επαφές μαζί τους,, ότι η ‘’αριστερο-ακροδεξιά κλίκα, δεν έχει ούτε ιερό ,ούτε όσιο, όσο αφορά ..λόγους τιμής… υποσχέσεις..όρκους και αθεϊσμό και εξόφληση των δανείων.
  Κανείς δεν εμπιστεύεται συκοφάντες, ψεύτες και υβριστές

  **Αυτή είναι και η ‘’ειδοποιός’’ διαφορά ανάμεσα στην προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, που αυτόματα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, κατανόησης και πεποίθησης τήρησης των συμφωνιών. Έτσι μείωσαν το χρέος κατά 120 δις ευρώ επειδή ΓΝΩΡΙΖΑΝ ποιος ήταν και τι θα έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

  *Κανείς δεν εμπιστεύεται ‘’αριστερούς’’ και ακροδεξιούς συνεταίρους.

  *Είναι να απορεί κανείς τόσο με την έλλειψη στοιχειώδους λογικής, όσο και με την ανεύθυνη και απερίσκεπτη ‘ ’αποφασιστικότητα ’’, που ωθεί τους έλληνες στην αυτοκαταστροφή και στην εμφύλια πάντοτε διαχρονική διαμάχη.

  *Η αυτογελοιοποίηση του Αλέξη και ο βαθμός της αναισθησίας του, αποτελούν σήμερα τον χειρότερο και πιο επικίνδυνο παράγοντα για τα εθνικά μας συμφέροντα.

  *Ήταν γνωστό και φανερό σε όλους τους ξένους, αλλά δυστυχώς και στους Έλληνες, ότι το δίδυμο της ιδεολογικής και πολιτικής ισοπέδωσης και ανικανότητας, μόνο προβλήματα και κινδύνους θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Παρά ταύτα όμως, οι Έλληνες ως συνήθως, απέδειξαν τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμα εθνικά ώρες.

  *‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’
  –Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες . Από τους Σαμαρά –Βενιζέλο στους Τσίπρα καΜένο εντελώς.

  *Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης , στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι και όλο το ‘’Νταβός’’) και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.

  *Στους χειρότερους συκοφάντες ,ψεύτες, φοροφυγάδες και υβριστές ο ΚαΜένος εντελώς.

  *Και τώρα που τα έκαναν ‘’σκατά’’ και πριν λιποτακτήσουν, ας γίνει ένας ΠΛΗΡΗΣ φορολογικός έλεγχος των πολιτικών απατεώνων ,όπως αυτάρεσκα, ακίνδυνα, λόγω επίορκων δικαστών, και ανεύθυνα αποκαλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους , μέχρι να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ τον ‘’έξυπνο’’ λαών του ..καφενέ και του φραπέ.

  *Ας ‘’αγρυπνούν’’ οι ΕΝΤΙΜΟΙ έλληνες, σε όλα τα αεροδρόμια, διότι οι προδότες ΠΡΕΠΕΙ να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.