ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ο υφ. Εσωτερικών

Μπαλάφας: Συμφωνία έως την Τρίτη - Ο Πειραιάς θα αδειάσει με πειθώ

«Στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές» εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας

«Στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές» εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. «Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα» διαβεβαίωσε.

«Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία, το ξέραμε από το καλοκαίρι... μάς επιβάλουν μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε όμως ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα πληρώσει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος» χωρίς να κάνει αναφορά στην έμμεση φορολογία. «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές περιπτώσεις σαν απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού (...) αναλάβαμε σκληρές δεσμεύσεις για να μην βγούμε από το ευρώ» παραδέχτηκε πάντως.

Ο υφυπουργός επιτέθηκε στον ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. «Το ΔΝΤ είναι άλλη περίπτωση (από τους Ευρωπαίους)» πρόσθεσε.

«Οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν αρνητικά μέτρα, τους ξέρουμε, έχει σημασία τι κάνουμε εμείς. Έχουμε επιτύχει και μέτρα να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» σημείωσε ακόμη ο Γιάννης Μπαλάφας.

«Είχαν αποφασίσει να φύγουν για λίγες ώρες, η τρόικα, και επί 24ωρο τα συστημικά Μέσα φώναζαν. Ψέμα, ψέμα, ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις αναφορές περί αποχώρησης των δανειστών για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες λόγω των υποκλοπών Τόμσον - Βελκουλέσκου.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό διαβεβαίωσε ότι «μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει,  ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με πειθώ χωρίς βίαια μέτρα, αλλά να μην ακούν και οι πρόσφυγες καλοθελητές.»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Απα πα πα εκλογές πού τις θυμήθηκαν (...) να αφήσουμε το λαό να ηρεμήσει»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.