ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι σχολίασε για την υπόθεση Φαμπρ

Μπαλτάς: Υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση που μας εξέθεσε όλους

Σε μία «μεγάλη παρεξήγηση, που μας εξέθεσε όλους» απέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς το ζήτημα με τον Γιαν Φαμπρ και την παραίτησή του από το Ελληνικό Φεστιβάλ.
mpaltas

«Κατά τη γνώμη μου υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση, που μας εξέθεσε όλους. Και εμάς ως υπουργείο και ενδεχομένως αυτούς που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις. Καταλαβαίνω το πρόβλημά τους, καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η παρεξήγηση. Προφανώς και οι καλλιτέχνες είχαν τα δίκια τους, αλλά μπορούσαν να περιμένουν μια εβδομάδα για να δοθούν οι κατάλληλες διευκρινίσεις», δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναγνώρισε πως το υπουργείο καθυστέρησε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις ελληνικές παραγωγές, οι οποίες δεν θα αποκλείονταν από το Φεστιβάλ, αλλά θα επιλέγονταν από τους θεσμικούς παράγοντες του Φεστιβάλ και όχι από τον Φαμπρ, γιατί - όπως ανέφερε - δεν είχε τον χρόνο για να εξοικειωθεί με το ελληνικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Υποστήριξε, επίσης, πως το σχέδιο του Φαμπρ για το Ελληνικό Φεστιβάλ είχε αρχή, μέση και τέλος με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την επιλογή του Βέλγου καλλιτέχνη λέγοντας ότι ήρθε ως εθελοντής γνωρίζοντας τα προβλήματα της Ελλάδας, με ετήσια αμοιβή μόλις 20.000 ευρώ.

«Η ονομασία του Φεστιβάλ είναι Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» είπε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη μετονομασία του σε Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. «Είναι πάντοτε διεθνές και σε συνάφεια με τον έξω κόσμο. Ο Φαμπρ ήρθε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να παραγάγει εξωστρέφεια» πρόσθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά φέτος το καλοκαίρι. «Θα γίνει λίγο διαφορετικό από ό,τι το περιμέναμε, ενδεχομένως λίγο χειρότερο, αλλά θα γίνει. Αύριο θα έχουμε τις ανακοινώσεις από το διοικητικό συμβούλιο και για το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Αριστείδη Μπαλτά : Η παρεξήγησης στην οποία αναφέρεσθε εξέθεσε ολους τους Έλληνες, πράγματι.
    Γιά τέτοιες παρεξηγήςεις όμως σε πολιτισμένες κοινωνίες υπάρχει λύτρωσης και λέγεται παραίτηση του υπεύθυνου …. Ακόμη και αν ειναι ο ίδιος ο Υπουργός.
    Σεις όμως δείχνετε να διαθέτετε ανοσία τιμώντας έτσι και τον Πρωθυπουργό σας γιά την ποσότητα των μη παραιτήθεντων υπευθύνων που περιέπεσαν σε τόςα πολλά σφάλματα και Στραβοτιμονιές υπουργών σε τόσο μικρό διάστημα διακυβέρνησης .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.