ΕΛΛΑΔΑ

Στις Διαπόντιες Νήσους

Δεκάδες κιλά χασίς «ψάρεψε» το Λιμεναρχείο Κέρκυρας

Περισσότερα από 78 κιλά ακατέργαστης κάνναβης επιμελώς στοιβαγμένα σε δέματα περισυνέλεξε από θαλάσσιες περιοχές, γύρω από την Κέρκυρα, σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα το περιπολικό σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε στη θαλάσσια περιοχή των Διαποντίων Νήσων, έναν μαύρο σάκο, ο οποίος περιείχε συνολικά δεκαέξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισε και άλλα δύο μεμονωμένα δέματα, τα οποία επίσης περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους άνω των 48 κιλών. Παράλληλα στην ίδια περιοχή -και πιο συγκεκριμένα βόρεια των Οθωνών- εντοπίστηκαν αλλά τέσσερα επιπλέον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, που ξεπερνούσε τα 30 κιλά.

Ο εντοπισμός και η περισυλλογή των ναρκωτικών ουσιών έγινε μετά από ενημέρωση που δέχθηκε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τις ιταλικές αρχές ότι φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης αποπειράθηκε να προσεγγίσει τις ακτές της γείτονας χώρας, προκειμένου να εκφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, αλλά όταν έγινε αντιληπτό, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Κέρκυρα. Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη των λιμενικών αρχών Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για να εντοπίσουν το ύποπτο σκάφος, ενώ πραγματοποιήθηκαν συγχρόνως και έρευνες από χερσαία μέσα.

Η συνολική ποσότητα, μέχρι αυτή την ώρα, ινδικής κάνναβης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, ανέρχεται συνολικά στα 78 κιλά και 465 γραμμάρια, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα έχουν εντοπιστεί επιπλέον 19 σάκοι με ινδική κάνναβη, με ποσότητα «μαμούθ».

Οι δύο αλλοδαποί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, διαφεύγουν τη σύλληψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.