ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση εργαζομένων στον ΟΛΠ με εκπροσώπουςτου ΠΑΣΟΚ

Δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγω «ατυχήματος»

Την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση συνεχίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και το κλείσιμο της αξιολόγησης καθυστερεί.
ÏÌÉËÉÁ ÔÇÓ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÖÙÖÇÓ ÃÅÍÍÇÌÁÔÁ ÓÔÏ ÓÐÏÑÔÉÃÊ--EUROKINISSI-×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Στην Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να μπει σε καμία κυβέρνηση ως ‘τσόντα’»,με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα έμπαινε σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα στη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ».

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, με τον τρόπο και με τους όρους που γίνεται. Μπορεί η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔκαι της κινέζικης Coscoνα είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι στο ΜέγαροΜαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι όμως, δεν φαίνεται να είναιπολύ …ευχαριστημένοι από την εξέλιξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, αντιπροσωπεία των εργαζομένωνστα λιμάνια, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΛιμανιώνΕλλάδος (ΟΜΥΛΕ) Γιώργο Γεωργακόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενεργατώντου ΟΛΠ Νίκο Γεωργίου, συνάντησαν αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, για να συζητήσουνμαζί τους -όπως προφανώς κάνουν και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων- τηνεπικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι έθεσαν όλα ταπροβλήματα που προκύπτουν από τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί ηκυβέρνηση, αλλά και τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και του σεβασμού της εργατικήςνομοθεσίας.

Η ανησυχία τους ήταν περισσότερο από εμφανής και οιδιεκδικήσεις τους συγκεκριμένες. Τις εξέθεσαν όλες αναλυτικά, και πήραν τηνδέσμευση ότι από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διαδικασίαςιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τήρησηςτων όρων διαφάνειας, όσο και στην κατεύθυνση του πλήρους σεβασμού τουυφισταμένου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και της τήρησης της νομοθεσίας γιατην υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.