ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ...

Έλεος. Όχι άλλο 2015. Δεν αντέχεται η επανάληψη του περσινού Ιουνίου - Ιουλίου. Τον πληρώσαμε πανάκριβα τον Βαρουφάκη. Κοντά 86 δις μας κόστισε η καθυστέρηση που έπαιζε στο παιχνίδι με τους δανειστές. Συν το τρίτο μνημόνιο, το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την ασφυξία στην αγορά, την μαζική κοινωνική κατάθλιψη.

Αν έχουμε και τώρα, κι άπ' ότι φαίνεται θα έχουμε, τα ίδια με πέρσι, τότε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβότερα: με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Αυτά δηλαδή για τα οποία η χώρα έξι χρόνια σταυρώνεται. Αυτά τα οποία προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει. Αυτά για τα οποία εκχωρήσαμε στους δανειστές μας την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας κυριαρχία, το δημόσιο πλούτο, τις δουλειές μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Αυτά για τα οποία δεχτήκαμε να γίνουμε δουλικά του Σόϊμπλε, της Λαγκάρντ και του Ντάϊσελμπλουμ.

Και τώρα, μετά από ένα χρόνο νέες θυσίες, ο ερίτιμος κύριος πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας τι μας λέει: ξανά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Ξανά πολιτική διαπραγμάτευση. Γιατι; Για να κάνουμε δημοψήφισμα; Εκλογές; Νέο μνημόνιο; Γιατί; Για να μας πει ότι διαπραγματεύτηκε ξανά 17 ώρες, ότι έκανε το καλύτερο δυνατό; Δυστυχώς γι' αυτόν εν έτει 2016, φοβάμαι πως δεν θα γίνει πιστευτός. Το παραμύθι δεν έχει δράκο. Η ιστορία τη δεύτερη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα -σαν μαρξιστής που δηλώνει ότι είναι οφείλει να το γνωρίζει. Πέρσι είχε και τη δικαιολογία της απειρίας, ενώ ήταν και υπερ του το γεγονός πως ήταν λίγους μήνες στην κυβέρνηση. Για τώρα δεν έχει καμμία δικαιολογία.

Τα μέτρα που πρέπει να πάρει τα γνωρίζει από τον Ιούλιο του 2015. Τα ψήφισε, τα υπέγραψε και έπρεπε το Νοέμβριο, πριν δηλαδή έξι μήνες, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Μπαίνουμε στον Μάϊο του 2016 κι ακόμη διαπραγματευόμαστε. Ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός, ο ντούρασελ των συζητήσεων είναι. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το μόνο που επιτυγχάνει η κυβέρνηση είναι να μεγαλώνει το λογαριασμό που πρέπει να πληρώσουν η χώρα και οι πολίτες της. Οι περισσότεροι το επισημαίναμε. Ακόμη και ο Τσακαλώτος το προανήγγειλε: "Καήκαμε αν πάμε τον Μάϊο -Ιούνιο". Ο Μάϊος έφτασε. Το Πάσχα ήρθε και αντί για κλείσιμο της συμφωνίας, αξιολόγηση και ανάσταση της οικονομίας όπως είχε προβλέψει ο πρωθυπουργός πάμε, μετά το σούβλισμα του οβελία, για νέο Γολγοθά και νέα σταύρωση.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο πρωθυπουργός, τι θα πουν οι υπουργοί του, πως θα αντιδράσει η κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά την παράσταση με το περσινό ψυχόδραμα είναι καλύτερα γι' αυτούς να αρνηθούν να την ανεβάσουν. Δεν την αντέχουν οι πολίτες ούτε η χώρα μπορεί να την φιλοξενήσει χωρίς να κινδυνεύσει να γίνει παρανάλωμα. Σε τελική δε ανάλυση δεν πρέπει να επιτραπεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα να παιχτεί η χώρα στα ζάρια. Πρέπει σήμερα κιόλας να βρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και να αποφασίσουν το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης που θα διαμηνύσει στους ξένους πως σε δέκα μέρες η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει και προληπτικά μέτρα 1, 2, 3, 4, 5 ή όσα δις νομίζουν δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή. Να ληφθούν μέτρα εάν πέσει έξω το πρόγραμμα, ναι. Προληπτικά όχι. Έχουμε ανάπηρη δημοκρατία, αλλά όχι και ξεφτιλισμένη.

Αυτή η θέση μπορεί να ευδοκιμήσει αν την πουν όλοι μαζί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αν αφεθεί για επικοινωνιακή ρεβεράντζα στον Τσίπρα είναι σίγουρο πως πάλι στο τέλος θα φάμε ένα αγγούρι να, με το συμπάθειο. Αντι να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ο Τουσκ στις Βρυξέλες, να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση πολιτικών αρχηγών ο Παυλόπουλος στην Ηρώδου Αττικκού. Και να αποφασίσουν το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Κι αν ο Τσίπρας δεν συμφωνεί να τον καταγγείλουν και να δηλώσουν πως εφεξής οι βουλευτές τους δεν θα ξαναπάνε στη βουλή και η κυβερνητική πλειοψηφία, εφόσον βεβαίως συνεχίζει να υφίσταται, αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες έναντι του λαού, της χώρας και του έθνους για ότι αρνητικό ήθελε συμβει.

Αρκετά πια με τα παιχνίδια. Ένθεν κακείθεν. Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και έμπροσθεν γκρεμού. Δεν μπορεί να συνεχίσει να βαδίζει με αμεριμνησία και κόλπα. Τα οποία πληρώνει μονίμως ο λαός. Και τα οποία δεν είναι σίγουρο ότι αντέχει για πολύ να τα πληρώνει η χώρα χωρίς να υποστεί κάποιας μορφής ακρωτηριασμό. Επιτέλους, κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό, τους συνεργάτες και τους υπουργούς του πως το 2016 δεν είναι 2015. Είναι ...δίσεκτο. Δεν μπορούν να ξαναπαίξουν το ίδιο έργο. Και ο πρώτος που πρέπει να τους το πει είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας. Έχει υποχρέωση και ευθύνη να το κάνει. Αν ούτε αυτό δεν μπορεί να του πει, ας παραιτηθεί για να δρομολογήσει εξελίξεις. Διαφορετικά θα ειναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος εάν τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν, αλλά κατά διαόλου.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να δίνει την εντύπωση πως είναι το λαμπραντόρ του πρωθυπουργού. Μπορεί να μην έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες, αλλά την αρμοδιότητα να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή την έχει. Ας τη συγκαλέσει και ας πει εκεί τη γνώμη του για το τι πρέπει να γίνει. Κι ας γίνει της εκδιδομένης. Κάποιος πάντως πρέπει να κάνει κάτι. Δεν μπορεί όλοι να φλυαρούν και μόνο να φλυαρούν. Και η πατρίς μετά των τέκνων της να βυθίζεται επειδή οι ατζαμήδες καπεταναίοι της την έριξαν στη Φαλκονέρα...

13 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Επίθεση του Σόιμπλε στον Τσίπρα: Με τα όσα λέει για το ΔΝΤ δεν βοηθάει την Ελλάδα
  ========================================================
  Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  Τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της
  =========================================
  Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος σε όσα είπε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

  «Νομίζω ότι διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν με τον κ. Τσίπρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
  ===================================================================
  Και πιστεύω ότι το υπέγραψε.
  ====================
  Και έκανε και εκλογές μετά για να έχει και την εντολή του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσει να τηρήσει αυτά
  =========================================================
  που υπέγραψε. Δεν έλαβα καν υπ” όψη μου ότι μιλάει πάλι για το τι δεν θέλει να τηρήσει.
  ===================================================

  Δεν είναι προς το
  ———————————————————————————————————————————
  ελληνικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε:

  «Θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο να κάνουν αυτό που έκαναν. Δεν ήμασταν ποτέ στενόμυαλοι. Είναι όπως πάντα εκτός χρόνου – εκτός κάθε χρονικών προθεσμιών στην συμφωνία.

  Αλλά το να το θέτεις υπό αμφισβήτηση επί της αρχής μπορεί να είναι αναγκαίο για εσωτερικούς πολιτικούς
  ==================================================
  λόγους – διαθέτει ισχνή πλειοψηφία, όπως είδα, αυτό ίσως να μην είναι εύκολο.

  Αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».
  ==================================
  Ανέφερε μάλιστα και μια γερμανική παροιμία: «Η λαϊκή γλώσσα των Γερμανών έχει και μια συμβουλή προς την στάμνα: Δεν πρέπει να πηγαίνεις τόσες φορές στο πηγάδι μέχρι να σπάσει η στάμνα. Αυτό δεν είναι καλό για την στάμνα».

  Απαντώντας δε στο ερώτημα δημοσιογράφου,
  ==================================
  ο οποίος ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα στοιχίσει λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης είπε αστειευόμενος: «Είναι σχεδόν τζάμπα. Μπορούμε τώρα να χρηματοδοτήσουμε τα χριστουγεννιάτικά μας δώρα από αυτό. Αν συνεχίσετε να το λέτε, θα το πιστέψω».

 2. Ένα βιβλίο με αποκαλύψεις από τους Σόιμπλε και Σαπέν
  ====================================
  του υπουργούς οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας αντίστοιχα έρχεται να αποκαλύψει όλα όσα έγινα το 2015 στα εκοφίν που μετείχε ο Γιάνης Βρουφάκης αλλά και στις συζητήσεις τους με τον Αλέξη Τσίπρα.
  *Όπως αποκαλύπτει «ΤΟ ΒΗΜΑ» σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σήμερα ο ιδανικός εκτελεστής του τρίτου μνημονίου .
  Ο κ. Σόιμπλε πάντως σημειώνει μέσα στο βιβλίο του:
  ====================================
  *«Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό».
  —————————————————————————————
  *Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε
  =================================================
  αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι
  ———————————————————————————————
  η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση.
  ————————————————————————
  *Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές.
  *Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.
  *Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.
  Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».
  =======================================================
  ΣΧΟΛΙΟ: Τι άλλο να διαβάσει κανείς, για να αντιληφθεί πόσο «ΚΛΟΟΥΝ»“ είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί, που γράφει ΟΛΟΣ ο Γερμανικός τύπος.
  Έχουν συμφωνήσει και ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!! σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015.
  ΣΗΜΕΡΑ! ..θυμήθηκαν να φέρουν αντιρρήσεις στις συμφωνίες αυτές?
  Έχουμε εξευτελισθεί διεθνώς με τον ΗΛΙΘΙΟ και κουτοπόνηρο τρόπο που προσπαθούμε σαν χώρα μέλος της ΕΕ να διαψεύσουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ και συνεχίζουμε ΔΙΑΡΚΩΣ την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!! των Ελλήνων.
  Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει κάποιος που διαθέτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ?
  Μάλλον ..ΟΧΙ !!! αφού θα είχε ΗΔΗ παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ!!!!

 3. geo 21:27 27/04/2016

  Φελνίκο, απλά θυμίζεις ΛΕΒΕΝΤΗ!!!

  • S.Porky 23:50 27/04/2016

   Α μπά! Αυτός; Τι σχέση έχει αυτός με τον Λεβέντη; Κατά τά άλλα σού λέει οικουμενική. Αλλά την στήριξε ποτέ του; Ας ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ λέει το Λαμπρατόρ . Λαμπρή είναι και δεν θα παρεξηγηθεί κανένας.

 4. ΝΒ 14:36 27/04/2016

  Ο ΠΑΚΗΣ ‘’ΣΩΖΕΙ’’ ΤΟΝ ΠΑΝΟ?

  Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του Πάνου Καμμένου

  συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, με «εγκέφαλο» τον Παναγιώτη Βλαστό που μεταξύ πολλών άλλων εγκληματικών ενεργειών ήταν υπεύθυνος και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι Πάνος Καμμένος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανήκαν στους βουλευτές που αναφέρθηκαν απ’τους κακοποιούς ως καλοί και έμπιστοι φίλοι που τους διευκόλυναν, σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) . Ο διοικητής της ΕΥΠ (και μετέπειτα βουλευτής του ΛΑΟΣ) Ιωάννης Κοραντής δήλωσε ότι αρνήθηκε να επεξεργαστεί τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες επειδή αποτελούσαν απόδειξη εμπλοκής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην αποπομπή του από την ηγεσία της ΕΥΠ με εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου

  ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
  «Η Δικαιοσύνη αποφεύγει την πραγματογνωμοσύνη»
  Ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε: «Εξ υπαρχής όλοι οι κατηγορούμενοι καταγγείλανε τη νόθευση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, το στήσιμο κατηγοριών με κοπτοραπτική που διενήργησαν αξιωματικοί του ΙΔΕΖΙ, καθώς και την υποκλοπή των συνομιλιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει βούλευμα που να επιτρέπει στην ΕΥΠ να παρακολουθεί και να καταγράφει τις συνομιλίες του Βλαστού και των λοιπών κατηγορουμένων. Ζητήσαμε πολλάκις από την ανακρίτρια τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης… Η απορία μου ως νομικού είναι τι έχει να φοβηθεί η Δικαιοσύνη και δεν διατάσσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια;».

 5. ΑΛΕΞΗΣ: Η ‘’ΧΡΥΣΑΛΟΙΦΗ’’ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !!!

  Κύριε Εισαγγελέα Παυλόπουλος λέγεται.

  865.000 προσλήψεις από το 2004-2009,
  εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.
  Καλόγηροι και πολιτικές καλόγριες κυβερνούσαν ,
  αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.
  Και δεν παραπέμπεται ΚΑΝΕΙΣ !
  γι αυτό το κακούργημα, αντιθέτως ο φυσικός αυτουργός ‘’ψηφίζεται’’ για Πρόεδρος Δημοκρατίας.
  Τελικά ο Προκρούστης είχε…δίκιο?

  ΣΧΟΛΙΟ: Κι ενώ δεν τον ήθελαν για βουλευτή ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, εν τούτοις ο »ομοϊδεάτης» Τσίπρας τον έκρινε »Καταλληλότατο»
  Ολη η Ελλάδα , γυρίζει αλλού το κεφάλι , απο οργή και ντροπή!

  Αξιός σας ΑΝΑΞΙΟΙ εκλέκτορες !!!!!!

 6. Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω στενού συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών

  Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την παραίτηση του συνεργάτη του

  Αθήνα
  Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Πρoκόπη Παυλόπουλου, Θανάσης Χούπης, αναλάμβανε διαδικασίες για προσλήψεις στο Δημόσιο.
  Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ο Θανάσης Χούπης αναλάμβανε επ αμοιβή και μέσω εταιρείας που είχε συστήσει, να διαμορφώνει τους όρους προκήρυξης, αλλά και την αξιολόγησης αιτήσεων, για προσλήψεις στο Δημόσιο.
  Συγκεκριμένα, στο στενό συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών ανέθεσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να διαμορφώσει τους όρους διαγωνισμού, καθώς και την αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη περίπου 600 ατόμων, έναντι αμοιβής 23.000 ευρώ.
  Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν γνώριζε την «παράλληλη» δραστηριότητα του συνεργάτη του και για τον λόγο αυτό αποδέχθηκε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου.
  Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι είχε συνεργάτη του τον κ. Χούπη από το 1996, αλλά, όπως είπε, «ποτέ δεν του είχε δημιουργήσει την παραμικρή υπόνοια για άλλες πλην των καθηκόντων του δραστηριότητες».
  O ίδιος ο κ. Χούπης δήλωσε ότι «όσα έκανε τα έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, και τίποτε περισσότερο», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.
  Με ανακοίνωση του, την Πέμπτη, ο κ. Χούπης διαψεύδει ότι μετέχει σε εταιρεία που που ασχολείται με προσλήψεις ή αξιολόγηση προσωπικού, τονίζοντας ότι παραιτήθηκε ώστε να μη συνεχιστούν «οι άδικες επιθέσεις σε βάρος ενός υπουργού που βρίσκεται στο στόχαστρο της διαπλοκής».

 7. SKY.GR
  ________________________________________
  Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας
  Τροχαίο ατύχημα συνέβη στο κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Το αυτοκίνητο του υπουργού συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Τραυματίες ο οδηγός της μοτοσικλέτας και η συνοδός του.
  07/01/2007 |

  Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο που επέβαινε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

  Ενώ το αυτοκίνητο έβγαινε από το υπουργείο στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού συγκρούστηκε με διερχόμενη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος αστυφύλακας.

  Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο μοτοσικλετιστής και η συνομήλικη σύντροφός του. Μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό για τις πρώτες βοήθειες.
  Υπαίτιος τροχαίου ο Προκόπης
  Oδηγό μοτοσικλέτας χτύπησε χτες το μεσημέρι με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ο Πρ. Παυλόπουλος. Συνεργάτες του έριξαν όλη την ευθύνη στον δικυκλιστή. Λακωνική η ανακοίνωση της ΓAΔA

  Tο… καλύτερο δώρο για την ονομαστική του εορτή επεφύλαξε χθες σε έναν μοτοσικλετιστή ο Πρ. Παυλόπουλος. O υπουργός Eσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, αποχωρώντας το μεσημέρι από το γραφείο του, που βρίσκεται επί της B. Σοφίας, χτύπησε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο έναν οδηγό μοτοσικλέτας.

  Aρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι χειρισμοί συνεργατών του υπουργού για το ατύχημα. Πριν καν εκδώσει ανακοίνωση η ΓAΔA, έσπευδαν να μεταβιβάσουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη του ατυχήματος στον άτυχο μοτοσικλετιστή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του κ. Παυλόπουλου.

  Tο ατύχημα έγινε γνωστό με τουλάχιστον τρίωρη καθυστέρηση. Tο υπουργείο έως και αργά χθες το βράδυ δεν είχε εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση, ενώ και το δελτίο Tύπου της ΓAΔA αφενός ήταν εξαιρετικά λακωνικό και αφετέρου δεν ανέφερε τα στοιχεία του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον ακριβή τραυματισμό του.

  Tο ατύχημα συνέβη όταν ο κ. Παυλόπουλος, προκειμένου να «κόψει δρόμο», ζήτησε παράτυπα από έναν ειδικό φρουρό να σταματήσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της κεντρικής λεωφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ήθελε να στρίψει αριστερά, κατευθυνόμενος στο αντίθετο ρεύμα, για να αποφύγει τον κύκλο μέσα από την πλατεία Kολωνακίου.

  Eτσι, αντί να ακολουθήσει το ρεύμα κυκλοφορίας βγαίνοντας από το υπουργείο, κατευθύνθηκε στον αντίθετο
  ========================================================
  προορισμό διασχίζοντας κάθετα τη λεωφόρο.

  O ειδικός φρουρός προθυμοποιήθηκε να εξυπηρετήσει το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Ωστόσο αρμόδιοι για να κόβουν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι μόνο οι αστυνομικοί της Tροχαίας.

  Στη «στρογγυλεμένη» ανακοίνωση
  ===========================
  που εξέδωσε για το περιστατικό η Γενική Aστυνομική Διεύθυνση Aττικής αναφέρεται ότι στις «15:05 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο του YΠEΣΔΔA (B. Σοφίας 15-17) ο ειδικός φρουρός του υπουργείου και αστυνομικός δικυκλιστής, που συνόδευε υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Eσωτερικών, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να εξέλθει με ασφάλεια το υπουργικό όχημα από τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του υπουργείου.

  Σύγκρουση
  ===========
  Kατά αυτόν τον χρόνο η δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα και κινούνταν με κατεύθυνση προς την πλατεία Συντάγματος, προσέκρουσε στο παραπάνω όχημα.

  Aποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στα οχήματα και να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβάτες της μοτοσικλέτας».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μοτοσικλέτας είναι αστυνομικός και το μικρό του όνομα είναι Γιάννης. Mαζί του επέβαινε μια κοπέλα. O εν λόγω αστυνομικός υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ ελαφρότερα τραυματίστηκε η συνεπιβάτης του.

  Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο τμήμα της Yποδιεύθυνσης Tροχαίας Aθηνών.

  ΕΡΩΤΗΣΗ:
  Μήπως έμαθε κανείς πόσο καιρό έμεινε στο Νοσοκομείο και τι MO.NI.ΜΗ ! ζημιά υπέστη ο αστυνομικός που επέβαινε και εκινείτο ΝΟΜΙΜΩΣ ! στο δίκυκλο μέχρις ότου τον ΤΙΝΑΞΕΙ 10 μέτρα το αυτοκίνητο του Υπουργού.

  Εμείς παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε και φωτογραφικό υλικό ,είπαμε να μη κάνουμε συμψηφισμό ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ!!!

  Γιατί εμείς οι πολίτες που θέλουμε το καλό της Ελλάδας, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ αμέσως την απρεπή και παράτυπη συμπεριφορά του Κ.Koυ.λούρη.

  ΕΣΕΙΣ όμως ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ και ΖΗΤΑΤΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!! Λέτε και οι ψηφοφόροι ενός κόμματος ευθύνονται για τα Λάθη της Κυβέρνησης; Δυστυχώς επιδεικνύετε συμπεριφορά ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και φυσικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !!

 8. «ΠΑ(ΠΑ)ΚΙ(ΑΣ) ΤΟ … ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
  ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
  Αυτή την στιγμή ο Προκόπης Παυλόπουλος με τους παπάδες του Ιερού Ναου Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών στα Πατήσια, έχουν καταντήσει τον οίκο του Θεού σε παραμάγαζο της Ν.Δ. Στο ναό που βρίσκεται στο υπόγειο του κυρίως ναού στεγάζεται ο ναός της Υπαπαντής και αυτή την στιγμή με πρωτοβουλία του πατέρα Κωνσταντίνου (που η κόρη του εργάζεται στο γραφείο του Παυλόπουλου) βρίσκεται σε εξέλιξη προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού Εσωτερικών. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Ας σταματήσουν να βλέπουν την Εκκλησία ως φέουδο της δεξιάς. ΗΕκκλησία ανήκει στους πιστούς.
  Σ.Σ.1 Να μας πουν ποιός πληρώνει τη δαπάνη της συγκέντρωσης που συνοδεύεται με πλούσιο μπουφέ.
  Σ.Σ.2 Την ίδια στιγμή σε μεζεδοπωλείο (!!!!) και απόσταση 10 μέτρων από το ναό κάνει συγκέντρωση και ο Αλογοσκούφης.
  2009-09-13

 9. Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ,
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΕΛΑΚΟΣ,
  ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ…
  Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009

  Οπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, εκτός από την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην έξω από κάθε λογική εξαγορά μόλις πριν από τέσσερις μήνες της εταιρείας «Proton Ασφαλιστική» από την παραπαίουσα «Ασπίς» αλλά και την «ευνοϊκή μεταχείριση» εκ μέρους της υπουργού Απασχόλησης κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος είναι βαρύτατα εκτεθειμένο. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο τελευταίος επί πενταετία επέτρεπε την παράλληλη συμμετοχή του στενού του συνεργάτη στο υπουργείο κ. Παναγιώτη Μελετάκου στο διοικητικό συμβούλιο της «Ασπίς Πρόνοια».
  Σαν να μην έφτανε αυτό,ο κ. Μελετάκος αναδείχθηκε τον τελευταίο καιρό σε Νο 2 της «Ασπίς Πρόνοια», έχοντας συμμετοχή σε μια σειρά αποφάσεων και διοικητικών επιλογών που οδήγησαν τελικά στο να βρεθούν στον αέρα χιλιάδες Ελληνες ασφαλισμένοι.Ειδικότερα, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, ο κ. Μελετάκος στην προβολή των βιογραφικών των μελών του Δ.Σ. του ομίλου Ασπίς φέρεται, εκτός της θέσης του στην ασφαλιστική εταιρεία,να κατέχει από το 2004 τη θέση του διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κέντρου Ερευνών για τα θέματα ισότητας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μελετάκος αμέσως μετά τη νίκη της Ν.Δ., τον Μάρτιο του 2004, τοποθετήθηκε σύμβουλος του κ. Παυλόπουλου, ενώ τρεις μόλις μήνες μετά, τον Ιούνιο, εισήλθε στο σχήμα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ».
  Πολύ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο ρόλος του 63χρονου κ. Μελετάκου, μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη διατήρηση δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας του κ. Ψωμιάδη με το κυβερνών κόμμα, καθώς ο επιχειρηματίας ήθελε να μη βρεθεί και πάλι σε δύσκολη θέση μετά τα προβλήματα που του δημιούργησε στο τέλος της θητείας του το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

  Γνωστό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., ο Πειραιώτης κ. Μελετάκος αρχικά έφερε σε επικοινωνία τον κ.Παύλο Ψωμιάδη με τον κ.Παυλόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε για τα προβλήματα του επιχειρηματία με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης.
  Παράλληλα, με επαφές του ιδίου δημιουργήθηκε ένα πλέγμα σχέσεων της «Ασπίς» και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, διευκολύνοντας την προσπάθεια επιβίωσης του σχήματος σε καιρούς που ήδη τα ανοίγματά του ήταν εξαιρετικά μεγάλα.
  Μάλιστα, ο ρόλος του ίδιου στον όμιλο θεωρείται κομβικός, καθώς ήταν εκείνος που είχε εποπτικές αρμοδιότητες ως προς τους αναλογιστικούς ελέγχους του σχήματος. Αρα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις και τις αστοχίες που οδήγησαν χιλιάδες ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ…

  ΠΡΕΖΑ TV
  3-10-2009

 10. Για τον ίδιο Παυλόπουλο μιλάμε;

  https://www.youtube.com/watch?v=xKcmsEtZM9c

 11. Φελνίκο, έλεος. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τη μία στηρίζεις τον Τσίπρα, την άλλη τον κάνεις φέτες. Είσαι ή δεν είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι να πω με έχεις μπερδέψει. Η αλήθεια πάντως είναι πως έχεις δίκαιο σ” αυτά που γράφεις.

  • «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»

   ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   =======================================
   Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
   Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
   Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
   Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.