ΕΛΛΑΔΑ

Hot spot το λιμάνι της Χίου

Διαμαρτυρίες προσφύγων για το κλείσιμο των συνόρων

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των συνόρων. Πορεία διαμαρτυρίας στον Κατσικά. Παραμένουν στο λιμάνι της Χίου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο.
prosfyges

Σε εξέλιξη είναι από χθες το μεσημέρι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης–Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο, από πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των συνόρων. Για τον ίδιο λόγο πρόσφυγες προχώρησαν στον αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πρώτο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 200 πρόσφυγες, ενώ στο δεύτερο γύρω στους 50.

Οι διαμαρτυρόμενοι επιτρέπουν τη διέλευση από τα δύο σημεία σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα φορτηγά, οι οδηγοί των οποίων κινούνται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Εν τω μεταξύ, με βασικό σύνθημα να ανοίξουν τα σύνορα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά πραγματοποιούν αυτήν ώρα ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας μέσα στο προάστιο Κατσικά, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Επικεφαλής στην πορεία βρίσκονται παιδιά και γυναίκες.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες/μετανάστες περιφρουρούν την πορεία τους, ενώ τους ακολουθούν ομάδες αντιεξουσιαστών.

«Hotspot» το λιμάνι της Χίου

Εξάλλου, δεύτερη νύχτα στο λιμάνι της Χίου πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου (2/4), εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο, ώστε να μεταφερθούν στις υπάρχουσες δομές του νησιού.

Χθες το απόγευμα, με μια διαδήλωσή τους, στην οποία κυριαρχούσε η παρουσία των μικρών παιδιών, ζητούσαν να μην επιστρέψουν στην Τουρκία και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα astraparis.gr.

Η ειρηνική διαμαρτυρία πάνω στην αποβάθρα, με αυτοσχέδια πλακάτ και πανό, κράτησε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να ετοιμάζονται για το πώς θα περάσουν την νύκτα τους.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας και στην μεγάλη σκηνή δίπλα από το λιμεναρχείο της Χίου, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν στο hot spot της ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου να καταμετρώνται περί τα 1.100 άτομα, όσα δηλαδή είναι και η δυναμικότητα του κέντρου.

Στην περιοχή «στρατοπέδευσε», το απόγευμα του Σαββάτου, μια διμοιρία δυνάμεων των ΜΑΤ, για προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.