ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θερμό κλίμα

Δείπνο Σαμαρά - Κατάινεν στην Αθήνα

Σε θερμό κλίμα λόγω της στενής τους σχέσης από το παρελθόν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συναντήθηκαν χθες το βράδυ στο roof garden της Μεγάλης Βρετανίας, ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, υπεύθυνος για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας κ. Γίρκι Κατάινεν.
samaraskatainen

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας προφανώς με ατζέντα τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου δύο ώρες και επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις που έχει με τον ευρωπαϊκό παράγοντα ο τέως πρωθυπουργός. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο κ. Κατάινεν ήλθε χθες στη χώρα μας με στόχο να συζητήσει την προοπτική του πακέτου Γιούνκερ για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και να απαιτήσει να αρθούν οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία προκειμένου να προχωρήσει η διάχυση των σημαντικών αυτών πόρων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Σαμαράς διατηρεί ακέραιες τις επαφές του σε υψηλό επίπεδο στην Κομισιόν και συνολικά την Ευρώπη αποτελώντας πυλώνα πολιτικής ζύμωσης για τα ελληνικά πράγματα σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο αν κρίνουμε από την πορεία της αξιολόγησης. Πρόσφατα μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον έτερο αντιπρόεδρο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επίσης ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός ήταν από εκείνους που είχαν θέσει το ζήτημα της προώθησης ενός νέου ευρωπαϊκού πακέτου με αναπτυξιακή λογική προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήδη από το 2014. protothema.gr

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΚΑΤΑΙΝΕΝ: Ο ΝΕΟΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ?

  Ο άλλος Εφιάλτης και Ευάγγελος ο Ισκαριώτης
  =======================================

  Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης:

  Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο
  ———————————————————————————————————————————————
  παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της
  ———————————————————————————————————————————
  κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα
  ————————————————————————————————————————-
  παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ…Η χούντα των ελληνικών
  ————————————————————————————————————————-
  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου.

  * Ο εγκέφαλος: Ο Μπαρόζο λειτούργησε ως δούρειος ίππος του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας και είναι ο άνθρωπος που επί της ουσίας διόρισε κατ᾽ υπόδειξη τον Λουκά Παπαδήμο ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Η θεωρία περί διαπραγματεύσεων για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού μετά την πτώση του ΓΑΠ αποδεικνύεται μύθος του Αισώπου. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος υπάκουσαν στις εντολές ως υπαλληλίσκοι του Μπαρόζο και διαπραγματεύονταν παίζοντας τηλεοπτικά τις κουμπάρες.

  * Ο αριβίστας: Ο Σαμαράς δε δίστασε να συνομωτήσει εις βάρος της χώρας και να αποτινάξει την αντιμνημονιακή ρητορική που γέμισε μίσος και θυμό τους Έλληνες πολίτες σε μία μόλις στιγμή, με προσωπικό αντάλλαγμα την πρωθυπουργία της χώρας. Ο πατριώτης μακεδονομάχος αποδείχθηκε ότι έδρασε αδίστακτα και αποσταθεροποιητικά, θέτοντας σε κίνδυνο μία ολόκληρη χώρα, τη χώρα του, για την καρέκλα του πρωθυπουργού -για την καρέκλα ρε γαμώτο.

  * Ο αποστάτης: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως ο πολιτικός που συνεργάστηκε χωρίς καμία αναστολή με ιδεολογικούς αντιπάλους του εσωτερικού και εξωτερικού για να ανατρέψει τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του και να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος παρέδωσε μία ολόκληρη δημοκρατική παράταξη στη λαϊκή δεξιά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη κατακερματισμό και σε πολιτικό αδιέξοδο.

  * Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, ο Σαμαράς τού προσέφερε απλόχερα τη συνεργασία και την
  ————————————————————————————————————————————-
  αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση του θυμόσοφου λαού μας »την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς».
  Χέρια λερωμένα με πολιτικό αίμα, αδίστακτοι και αιμοβόροι πολιτικοί, συνεργάστηκαν με ξένες δυνάμεις για να ρίξουν μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό και σήμερα μιλούν στο όνομα της σταθερότητας και του εθνικού μας συμφέροντος. Μία μόνο λέξη αρμόζει στην περίσταση, ντροπή!

 2. ΧΑΜ 10:57 19/04/2016

  Αυτά έλεγε, ο πολιτικος εγκληματίας, όταν τον χρειαζόταν η πατρίδα.
  ==================================================
  Αντώνης Σαμαράς:
  «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα είναι η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ».

  Με επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς και στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο.
  Κατηγόρησε τα κόμματα ότι ασχολούνται με το χθες και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο. Συγκεκριμένα για την Αριστερά είπε ότι «έδιωχνε τις επιχειρήσεις, τους τουρίστες και τις επενδύσεις από τη χώρα» και ότι «χάιδευε τους κουκουλοφόρους».
  Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι με το Μνημόνιο έκλεισε καταστήματα και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία. Εξαπέλυσε πυρά κατά του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα απομόνωσε την Ελλάδα από την Ευρώπη.
  «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
  Τόνισε ότι ήταν μόνος στην Ελλάδα και το εξωτερικό όταν μιλούσε για μέτρα ανάπτυξης. «Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω από όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων», ανέφερε. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού, ότι θα διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών από δικαστικούς και ότι θα τακτοποιηθούν οριστικά τα αυθαίρετα χωρίς επιπλέον πρόστιμα.

 3. Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα;
  =============================================
  Ενώ τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε ….
  πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, πρόσφατα εκλεγείς από το 44% των Ελλήνων, αποφάσιζε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός πάνω στο θέμα της συμφωνίας του PSI, την ίδια στιγμή, κάποιοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αποφάσιζαν (εν αγνοία του),
  αφενός την καθαίρεσή του,
  αφετέρου το «σκότωμα» του δημοψηφίσματος.
  Τις σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ Μπαρόζο, Σαμαρά και Βενιζέλου, εν αγνοία του Γ. Παπανδρέου, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο γνωστό πλέον δημοσίευμα των Financial Times.

  Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα; Μπορεί δηλαδή ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι εκείνος εκλέγει, αλλά αν αυτός που εκλέγει δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στα κέντρα αυτά, τότε απλά να αλλάζεται; Τότε λοιπόν, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι σε όλη την πολιτική ιστορία της χώρας, κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δεν μένουν πάνω από ένα έτος στην εξουσία. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κυρίαρχο κράτος.

 4. ΝΜan. 10:50 19/04/2016

  «Ουδείς αναμάρτητος», δήλωσε ο πολιτικός ξευτίλας !
  =====================================

  Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: «ουδείς αναμάρτητος».
  Τι θα πει ουδείς αναμάρτητος κ. Σαμαρά;
  Πόσο μεγάλη είναι η αμαρτία σου κ. Σαμαρά; Αρκεί μία έμμεση παραδοχή της και ξεμπέρδεψες; Τι κάνεις για να ξεχαστεί η «αμαρτία» σου και απέναντι σε ποιούς αμάρτησες; Ομολογείς ότι διέλυσες για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την Ελλάδα;

  Είναι αυτό που λέμε «σκληρή αυτοκριτική» που συνοδεύεται πάντα βέβαια με ανάληψη του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα; ΄Η είναι μια λανθάνουσα αντίληψη κάτω από την πίεση της ερώτησης; Βέβαια κανείς, ποτέ, νομίζω δεν κατάλαβε σε αυτή τη χώρα, τι πρακτικά σημαίνει, «αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», κούφια λόγια….

  Τι θα πει « ουδείς αναμάρτητος» κύριε Σαμαρά;

  *Θα πει, ότι ζητάς συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υπονόμευσες με
  νύχια , δόντια και ..λιπόσαρκους παμφάγους συνυπονομευτές ;
  *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις την λιποταξία σου και τη ζημιά που προκάλεσες στον τόπο;
  *Θα πει, ότι αναγνωρίζεις ΤΩΡΑ ! ότι ο αγώνας του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της πτώχευσης ήταν ο ενδεδειγμένος, και ότι επί δύο χρόνια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον υπονόμευες μόνο και μόνο για τον «ρίξεις» από την κυβέρνηση, αγνοώντας την καταστροφή και διάλυση της οικονομίας;
  *Θα πει , ότι μπροστά στην προσωπική σου ιδιοτέλεια, και στον κίνδυνο να χάσεις και πάλι το τραίνο, έδωσες τα ρέστα της προσωπικής πολιτικής ανυποληψίας σου;
  *Θα πει, ότι είσαι τόσο επικίνδυνος ώστε να φοβόμαστε τα χειρότερα, δηλαδή το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας μας;
  *Θα πει ότι απέδειξες ότι είσαι ότι χειρότερο πολιτικά, φύτρωσε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
  *Θα πει, ότι οδήγησες την Ελλάδα στην καταστροφή για να σωθείς πολιτικά εσύ και το απερίγραπτο μικροκομματικό σου «άγημα», ενώ ταυτόχρονα κήρυξες άτυπη ανακωχή και ζήτησες ενίσχυση από τους καταληψίες του Πασόκ ώστε να ..κερδίσετε τον εκλεγμένο με 43% πρωθυπουργό της Ελλάδας, ποσοστό που ΟΛΟΙ μαζί δεν συγκεντρώσατε!!!

  *Που γεννήθηκες και που μεγάλωσες κύριε Σαμαρά.
  *Που είναι η ‘’Ελληνική σου παιδεία’’, αυτήν που στοιχειωδώς κατέχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ‘’ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ’’!!!
  *Υπονόμευσες την Ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσες τον Έλληνα πρωθυπουργό την πιο κρίσιμη εθνική στιγμή.
  *Οδήγησες χιλιάδες κόσμο στην ανεργία και στην αυτοκτονία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις μία ‘’τρελή’’ προσωπική σου φιλοδοξία;

 5. ΝΒ 10:47 19/04/2016

  Kύριε Σαμαρά

  (θυμάστε που σας τα γράφαμε?)

  (…)*Γνωρίζεις κύριε Σαμαρά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ προϋπόθεση για οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξη είναι το ήρεμο κλίμα και η σταθερότητα των κυβερνητικών αποφάσεων.
  *Εσείς , διαλύσατε την Ελλάδα, την οικονομία, την Εθνική ομοψυχία, την δημοκρατία και συνθέσατε κυβέρνηση από όλους τους αποτυχημένους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.
  Και το σπουδαιότερο από όλα κύριε Σαμαρά είναι ότι ‘’ξεχνάτε’’(;) την επομένη όλα λέγατε και υποσχεθήκατε την προηγουμένη, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο τόσο εντός , όσο και εκτός της Ελλάδας.
  Είναι άραγε εκούσια επιλογή σας, οπότε και το ..συζητάμε, ή , είναι ακούσια, οπότε ‘’το γοργόν και χάριν έχει’’;
  **Φύγετε κύριε Σαμαρά,
  είναι ίσως η μοναδική προσφορά σας που θα θυμάται ο λαός μας.
  **Φύγετε,
  γιατί υπάρχει κίνδυνος να φέρετε τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, εις το πρωθυπουργικό μέγαρο και «έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».

 6. NMan. 10:42 19/04/2016

  Κύριε Σαμαρά

  Εμείς, όπως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αφού γνωρίζαμε
  ότι έκανες, επί δύο χρόνια, ανέντιμη και βρόμικη αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δυναμιτίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή, υιοθέτησες παραληρηματικό/ουτοπικό/
  πολωτικό λόγο, υποσχέθηκες τα πάντα, παρουσίασες τα κλασικά αριστουργήματα «Ζάππειο 1 & 2″ και στο τέλος αναγκάστηκες σε εξευτελιστικές για οποιονδήποτε πολιτικό, κωλοτούμπες .

  Μετά από όλα αυτά, δεν μετάνιωσες κύριε Σαμαρά,
  που έγινες πρωθυπουργός;
  Γιατί εμείς ‘’βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή’’, ακόμη….!
  ================================================

 7. ΝΒ 10:33 19/04/2016

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΣΝΤΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ….ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Τελικά οι δύο ΑΘΛΙΟΙ πολιτικάντηδες ισχυρίζονται ότι το »κούρεμα-μείωση του χρέους» είναι δικό τους //’εργο !!!

  Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Σαμαράς:
  =====================
  • Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/3/2011
  – Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;
  =Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».

  *Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και πολέμιος της αναδιάρθρωσης, υποστήριξε – με χρονοκαθυστέρηση – το «κούρεμα» όταν και όπως έγινε και μάλιστα το παρουσίασε ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής και το χρησιμοποίησε ως βασική αιτία για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για την θετική του ψήφο στο δεύτερο Πρόγραμμα.

  **Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, 11/2/2012
  «Ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα. Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα».

  **ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ(10-11-13) ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
  * Επι των ημερών μου μειώθηκε το χρέος κατά 130 δισεκατομμύρια!!!!

  ΗΜΑΡΤΟΝ ΒΡΕ ΠΙΡΑΝΧΑΣ !!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.