ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξαν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου

Δείτε τις πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

Τις πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματός της έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία μετά τη λήξη των εργασιών του 10ου τακτικού της συνεδρίου.
kyriakos

Όπως σημείωσε στην ομιλία του νωρίτερα την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε το κόμμα των 5Α: Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αριστεία, Αξιοπιστία. Εκπροσωπούμε τους πολίτες που θέλουν η Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, εκπροσωπούμε τους άνεργους, τη μεσαία τάξη, όλους όσους θέλουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, Οι πολίτες αυτοί προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Κοινό στοιχείο όλων είναι η αντίθεση στα επικίνδυνα δημαγωγικά άκρα. Είμαστε η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα τραβήξει τη χώρα από τον βούρκο της παρακμής».

Οι 25 προτάσεις της ΝΔ είναι οι ακόλουθες:

Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Αυτοματοποιημένο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων δαπανών.

Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων» με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.

Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.
Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών.

Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ε.Ε. για αγορά κατοικίας.

Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα.

Υιοθέτηση των προτάσεων του οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας.
Επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».

Επίσπευση των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ.

Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες.
Αξιοποίηση της πληροφορικής για γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.

Η αστυνομία «εκεί που πραγματικά χρειάζεται»: Ένστολη και πεζή αστυνόμευση.
Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Εξοικείωση με την έννοια την επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης.

Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων.
Θερινά σχολεία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επέκταση του μοντέλου λειτουργίας του μουσείου της Ακρόπολης και σε άλλα μουσεία.
Τρεις ιδέες για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος:

-Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
-Επέκταση του μέτρου χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους έξι στους 12 μήνες.
-Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ): Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία.

Υιοθέτηση του ολλανδικού μοντέλου γι α τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις.
Επέκταση του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η Ν.Δ. προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει εντός των επομένων ημερών ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Δείτε εδώ τις 25 πρώτες προτάσεις της ΝΔ

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ευάγγελος ο Ισκαριώτης

  Η είδηση της ημέρας ή ακριβέστερα της μεταπολίτευσης: Ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε το 2011 από ξένο παράγοντα σε συνεργασία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Στα ελληνικά, οι συνεργάτες αυτού του είδους ονομάζονται χαφιέδες. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε αντίστοιχα η πρωθυπουργία της χώρας και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ…Η χούντα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: Οι τίτλοι στα ελληνικά ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πολλοί, με κυριότερο τον «διορισμό» Παπαδήμου ως πρωθυπουργού από τον Μπαρόζο ή τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανατραπεί ο Παπανδρέου.
  Εντούτοις, η συγκλονιστική αυτή είδηση της ανατροπής ενός έλληνα πρωθυπουργού με εξωτερικό σχεδιασμό αποτυπώνεται στα ΜΜΕ ως το δάκρυ της Μέρκελ, η επίθεση στον Παπανδρέου στις Κάννες και άλλα κωμικά. Το Βήμα δεν έχει αναρτημένη την είδηση που είναι πρώτο ειδησεογραφικό θέμα σε όλη την Ευρώπη [την είχε αναρτημένη για 2 ώρες και την κατέβασε!]. Προτίμησε ως θέμα το ᾽᾽Αντώνης Σαμαράς: «Ενδεχόμενη επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει πολιτική αστάθεια και οπισθοδρόμηση»᾽᾽. Γελάνε και τα τσιμέντα.
  Ο εγκέφαλος: Ο Μπαρόζο λειτούργησε ως δούρειος ίππος του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας και είναι ο άνθρωπος που επί της ουσίας διόρισε κατ᾽ υπόδειξη τον Λουκά Παπαδήμο ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Η θεωρία περί διαπραγματεύσεων για πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του πρωθυπουργού μετά την πτώση του ΓΑΠ αποδεικνύεται μύθος του Αισώπου. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος υπάκουσαν στις εντολές ως υπαλληλίσκοι του Μπαρόζο και διαπραγματεύονταν παίζοντας τηλεοπτικά τις κουμπάρες.
  Ο αριβίστας: Ο Σαμαράς δε δίστασε να συνομωτήσει εις βάρος της χώρας και να αποτινάξει την αντιμνημονιακή ρητορική που γέμισε μίσος και θυμό τους Έλληνες πολίτες σε μία μόλις στιγμή, με προσωπικό αντάλλαγμα την πρωθυπουργία της χώρας. Ο πατριώτης μακεδονομάχος αποδείχθηκε ότι έδρασε αδίστακτα και αποσταθεροποιητικά, θέτοντας σε κίνδυνο μία ολόκληρη χώρα, τη χώρα του, για την καρέκλα του πρωθυπουργού -για την καρέκλα ρε γαμώτο.
  Ο αποστάτης: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως ο πολιτικός που συνεργάστηκε χωρίς καμία αναστολή με ιδεολογικούς αντιπάλους του εσωτερικού και εξωτερικού για να ανατρέψει τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του και να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος παρέδωσε μία ολόκληρη δημοκρατική παράταξη στη λαϊκή δεξιά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη κατακερματισμό και σε πολιτικό αδιέξοδο.
  Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του, ο Σαμαράς τού προσέφερε απλόχερα τη συνεργασία και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση του θυμόσοφου λαού μας »την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς». Χέρια λερωμένα με πολιτικό αίμα, αδίστακτοι και αιμοβόροι πολιτικοί, συνεργάστηκαν με ξένες δυνάμεις για να ρίξουν μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό και σήμερα μιλούν στο όνομα της σταθερότητας και του εθνικού μας συμφέροντος. Μία μόνο λέξη αρμόζει στην περίσταση• ντροπή!

 2. NB 22:23 24/04/2016

  ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ !

  Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη έως και ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις.΄Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

 3. ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ….!

  [[ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΝΑ ‘’89’’ ΒΡΩΜΙΚΟ]]???

  Γράφει ο Ν Βράχος.
  Βούλτεψη, Χουντής και αγανακτισμένοι κατέθεσαν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ!
  1/20/2012
  Απίστευτο κι όμως ο αληθινό!
  Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής ζητά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας εξετάσει ως μάρτυρες όλους τους αντιμνημονιακούς πανελίστες!
  Ο φάκελος στάλθηκε στο Άρειο Πάγο χωρίς να καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου αλλά κατέθεσαν -μεταξύ άλλων- οι:

  *α) Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. *β) Σοφία Βούλτεψη, πρώην βουλευτής της Ν.Δ και πρώην εκδότρια της Απογευματινής.
  Αξέχαστη έχει μείνει η…
  …υστερική αντιμνημονιακή παρουσία στα τηλεπαράθυρα του Alter.
  *γ) Γιώργος Κασσιμάτης, συνταγματολόγος και λαϊκός ήρωας των Αγανακτισμένων.
  *δ) Επαμεινώναδας Μαριάς, καθηγητής και πιο «αγανακτισμένος» κι από τους Αγανακτισμένους.
  Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με το έλλειμμα του 2009; Μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατέθεσε!
  ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ-ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ‘’ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ’’ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!
  Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη.
  Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας. Μου αρέσει όμως ένα πράγμα. Ότι ξεμπροστιάστηκαν. Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των «μαρτύρων» αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου: από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη και τον Φαήλο,
  από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου,
  από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά,
  από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
  από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα
  και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.

  Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα
  Κάπως έτσι θα πρέπει να αναζητούν το διάδοχο του Γ. Τράγκα στο δελτίο ειδήσεων του ALTER. Η Σοφία Βούλτεψη, πρΣοφία Βούλτεψη: ο νέος Τράγκας;
  Αυτή, από Πατέρα κομμουνιστή, μέλος της κυβέρνησης του βουνού, κατάντησε πολιτική ‘’σφουγκαρίστρα ‘’ του Μητσοτακικού..δημοκρατισμού, μελοδραματική σφουγγοκωλάριος του Κούρειου ΑΛΤΕΡ, μαζί με τους Γιώργο, Νίκο, ΤΕΡΕΝΣ, και όλα τα ‘’εθνικόφωνα’’ πτυελοδοχεία του μιασματικού Αυριανισμού.
  Είχε δίκιο άραγε ο γερο Βούλτεψης που ‘’δήλωνε΄΄ Βασιλοκουμμουνιστής λέγοντας: [[ΟΣΟ καθαρό νερό να ρίξεις σε ένα ΒΟΘΡΟ τα σκατά θα παραμείνουν..ΑΠΛΥΤΑ!!!
  Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε
  ==============================
  Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
  Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντημνιμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
  «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.

  «Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».
  Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:
  «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
  Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης»
  ΤΕΛΙΚΑ: ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ‘’ΔΟΥΛΕΜΑ’’ ???????

 4. NMan. 22:13 24/04/2016

  ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….

  Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!

  *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  *οι απαγωγές των Πακιστανών,
  *το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  * ο Παυλόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  *τα κρυφά ομόλογα,
  * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.

  *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.