ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απίθανο να επιτύχει τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη»

ΔΝΤ: Εκτός πορείας η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία είναι απίθανο να επιτύχει τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του ελλείμματος που έχει υποσχεθεί για φέτος στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προσθέτοντας ότι η πορτογαλική κυβέρνηση, η οποία τάσσεται κατά της λιτότητας, μπορεί να χρειασθεί να αποδεχθεί περισσότερες δημοσιονομικές περικοπές.
dnt

Το ΔΝΤ αναφέρει σε έκθεσή του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο στη Λισαβόνα πως, "αν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα", αναμένει ότι το έλλειμμα θα φτάσει στο 2,9% του ΑΕΠ, σημαντικά πάνω από τον κυβερνητικό στόχο του 2,2%.

"Οι αρχές είναι ανάγκη να ετοιμάσουν μια συγκεκριμένη ομάδα μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το έλλειμμα ... δεν μπορεί να επιτευχθεί", προσθέτει το ΔΝΤ.

Πέρυσι το έλλειμμα ήταν 4,4%, πάνω από τον στόχο της Λισαβόνας που ήταν γύρω στο 3%.

Η αριστερή πορτογαλική κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία τον Νοέμβριο, υποβάθμισε την άποψη του ΔΝΤ.

"Οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν υποστηρίζονται από τις εξελίξεις από τον Ιανουάριο και μετά, όπως η αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι επιτυχείς τοποθετήσεις χρέους και η βελτίωση της επιχειρηματικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης", αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

"Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να επιτύχει τους στόχους", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.