ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O υπ. Ναυτιλίας στο Mega

Δρίτσας: Κράτος εν κράτει το ΤΑΙΠΕΔ - Ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ για χάρη των δανειστών

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

"Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι ένας οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές, την ΕΚΤ ακόμα και από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ο κ. Πιτσιόρλας λειτουργεί επί τη βάσει των κανόνων, που λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θέλουμε να αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως ένα κράτος εν κράτει ως ένα μόρφωμα, ένας οργανισμός, ο οποίος έχει τους δικούς του μηχανισμούς, που ελέγχονται από τους δανειστές".

Αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO δήλωσε πως αρχικά παραχωρείται το 51% και σε πέντε χρόνια το υπόλοιπο 16% και μάλιστα υπό κάποιες προϋποθέσεις και υπόστηριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο πολλά σημεία της αρχικής συμφωνίας.

"Η πώληση των μετοχών του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν ο δανειστές, δεν γίνεται επί τη βάσει ενός σχεδίου αναπτυξιακού για το λιμάνι του Πειραιά. Δυστυχώς περνάμε εποχές εποπτείας", είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

"Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι του Πειραιά, και θα κάνω τα πάντα και κάνει και η κυβέρνηση τα πάντα..", είπε ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τόνισε:

"Δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, εγώ τις απόψεις μου τις έχω, τις έχω πει. Διαφορετικά θα έπρεπε να οδηγηθούμε στην αξιοποίηση αυτού του τεράστιου πλούτου, η πίεση των πραγμάτων οδηγεί σε επιλογές που δεν είναι δικές μας, εγώ έχω τοποθετηθεί κατ' επανάληψη, ήταν και είναι η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η προγραμματική θέση της κυβέρνησης η προοπτική μιας άλλης αξιοποίησης. Σε αυτή την κατεύθυνση καταλήξαμε μετά τη συμφωνία του περσινού Αυγούστου, η οποία δεσμευτικά οδηγήθηκε στην απόφαση να γίνουν οι ήδη δρομολογημένες ιδιωτικοποιήσεις".

Ο Θ. Δρίτσας, ο οποίος τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά "Το λιμάνι της αγωνίας", είχαν δώσει μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης μίλησε για την αλλαγή πλεύσης ιδιαίτερα φορτισμένος και υπογράμμισε:

"Δίνουμε μάχες καθημερινά και με τους εαυτούς μας και με την ιστορία μας και τις απόψεις μας και την προοπτική μας. Σε αυτή την κρίσιμη και πολύ σκληρή στιγμή κάποιοι επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, κάποιοι άλλοι επέλεξαν με βάση τη σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που υπήρχαν και έχω επιχειρήματα πολύ σοβαρά για αυτό να δεχθούν ακόμα και την προσωπική αυτοακύρωση μιας διαδρομής 50 ετών για χάρη ενός πολύ πιο αναγκαίου στόχου, να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος για μια μάχη που δεν πρέπει να ρίξουμε τις ασπίδες".

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NB. 22:19 10/04/2016

  ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ ΨΙΝΑΚΗΣ! Να οι ψαρούκλες… να και οι συναγρίδες!
  http://www.press-gr.com/2016/04/blog-post_305.html

 2. ΑΥΤΑ ΤΑ ‘’ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ’’ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ….ΔΩΣΕΙ?
  =======================================
  ΤΙ ΔΕΞΙΑ.. ΤΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ !
  ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ .. ΤΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ….ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ !

  Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ;
  ========================================
  Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
  «Δεν πουλάς χαρίζεις!» … Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

  Αντώνης Σαμαράς: «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.

  (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!
  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
  Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

  *Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.

  *Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…
  Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ» ?
  ==============================================
  Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

  Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
  Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
  =========================================
  Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις.
  Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις.
  Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις.
  Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.

  Τι ακριβώς κάνετε;
  Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;

  ΣΧΟΛΙΟ: Αλήθεια ! Ποιος ψήφισε Σαμαρά και Τσίπρα για ..σωτήρες?

  ΜΑ ! Εσύ λαέ μου….!!!
  Τελικά, για όλα μάλλον, ο Παπανδρέου φταίει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.