ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ

Έχασε και άλλη πόλη το Ισλαμικό Κράτος

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ ανακατέλαβαν  την πόλη Χιτ, στα δυτικά της Βαγδάτης, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά από πολλές εβδομάδες σφοδρών μαχών.
tzix

«Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες απελευθέρωσαν πλήρως τη Χιτ», ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Ένας εκπρόσωπος των αντιτρομοκρατικών μονάδων, ο Σάμπα αλ Νόμαν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η πόλη Χιτ απελευθερώθηκε από όλους τους ένοπλους άνδρες του Νταές» (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ).

Αφού ανέκτησαν το Ραμάντι, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Χιτ που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ.

Τους τελευταίους μήνες το ΙΚ υποχωρεί, όμως ελέγχει ακόμη πολλές περιοχές της επαρχίας αυτής –όπως τη μεγάλη πόλη Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη– καθώς και μεγάλο μέρος της επαρχίας Νινευή, στα βόρεια. Η οργάνωση εξακολουθεί επίσης να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον αμάχων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ιρακινής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.