ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία

Εκατοντάδες καταστήματα σχεδιάζει να κλείσει η Santander

Η ισπανική Santander σχεδιάζει να κλείσει περίπου 450 μικρά καταστήματα στην εγχώρια αγορά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Η Ισπανία εδώ και καιρό ήταν μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα περισσότερα τραπεζικά καταστήματα ανά κάτοικο και πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν δίκτυα μεγαλύτερα του μέσου όρου, παρόλο που μείωσαν το προσωπικό τους και έκλεισαν καταστήματα λόγω της κρίσης του 2012.

Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα έχει 3.467 καταστήματα στην εγχώρια αγορά και σχεδιάζει να κλείσει περίπου 450 εξ αυτών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χοσέ Αντόνιο Αλβάρεθ σε σημείωμα που απεστάλη στους εργαζομένους της τράπεζας.

Περίπου τα τρία τέταρτα από αυτά τα καταστήματα απασχολούν μεταξύ ενός και τριών εργαζομένων, σύμφωνα με το σημείωμα του Αλβάρεθ, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πόσοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση ούτε για το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου αυτού.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι της Santander από τους περίπου 30.000 της τράπεζας στην Ισπανία, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το κλείσιμο των καταστημάτων και τις αλλαγές στο επιχειρησιακό κέντρο της τράπεζας, ανέφερε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Expansion χωρίς να επικαλείται τις πηγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.