ΕΛΛΑΔΑ

ΑλσοΠαιδίες 2016 - Κυριακή 03 Απριλίου

Εκδηλώσεις παιχνιδιού και χαράς για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κοινωνική αλληλεγγύη

Ο Δήμος Γαλατσίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 03 Απριλίου, στο Άλσος Βεΐκου, σε μια δράση εκπαίδευσης, παιχνιδιού και χαράς, με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών σε ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στο Άλσος Βεΐκου, τα παιδιά παίζουν με τους φίλους και τους γονείς τους επιδαπέδια περιβαλλοντικά παιχνίδια, συμμετέχουν σε παιχνίδια ρόλων, δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά της φύσης, ζωγραφίζουν και εκφράζουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, κατανοώντας την ατομική και συλλογική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εμψυχωτών και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:
• Μπάσκετ ανακύκλωσης • Η Φύση της διπλανής πόρτας • Σωλήνες διαφυγής νερού • Ο κηπουρός εξερευνητής • Τσουβαλοδρομίες • Αν δε φυσήξει άνεμος, κλαράκι δε σαλεύει • Η δηλητηριώδης αράχνη καυσαερίου •Κηπάκι μου μικρό και μοσχομυριστό • Τα μυρωδάτα μονοπάτια • Βόμβες Σποράς

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος «τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί πολλαπλασιαστές των κοινωνικών μηνυμάτων. Με αυτό το πρόγραμμα δεν θέλουμε απλώς να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά, αλλά να φέρουμε μικρούς και μεγάλους στο Άλσος για να παίξουν, να χαρούν, να μάθουν, να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύτιμο είναι το φυσικό περιβάλλον για όλους μας, να διαπιστώσουν τη σημασία της συμμετοχής, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Είναι αξίες πολύτιμες ειδικά αυτή την περίοδο.
Δημιουργήσαμε τις ΑλσοΠαιδίες ως ένα νέο «θεσμό χαράς» που εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Δήμου για την αναβάθμιση - ανάδειξη του Άλσους και τη σύνδεσή του με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Θέλουμε το Άλσος να είναι σημείο συνάντησης και χαλάρωσης όλων των δημοτών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Info:
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί και το πρώτο μέρος θα διαρκέσει έως τις 13.00. Θα ακολουθήσει διάλειμμα με μουσική και κεράσματα και τα παιχνίδια θα συνεχιστούν μέχρι τις 16.00.
Δείτε αναλυτικά το συνημμένο πρόγραμμα της δράσης και τη σχετική αφίσα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.galatsi.gov.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.