ΚΟΣΜΟΣ

Άμστερνταμ

Εκκενώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης εξαιτίας ενός μεθυσμένου!

Ένας Πολωνός άστεγος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, και δήλωνε ότι «είναι ένας τρομοκράτης» στάθηκε αιτία για την μερική εκκένωση χθες του αεροδρομίου Άμστερνταμ Σίπχολ, τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο γειτονικό Βέλγιο, διευκρίνισε σήμερα η αστυνομία.

«Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 21.30 όπου κατήγγειλαν μια ύποπτη κατάσταση στο Σίπχολ» επισήμανε η αστυνομία στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ένας άνδρας που μετέφερε δύο σακίδια συνελήφθη.

«Ο ίδιος επιβεβαίωνε ότι ήταν ένας τρομοκράτης κι επομένως τον συλλάβαμε» τονίζεται από την ίδια πηγή.
Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν τα σακίδια, εξήγησε η αστυνομία, ενώ «στο μεταξύ εκκενώθηκε η πλατεία Jan Dellaert και η λεωφόρος».

«Καμία ύποπτη ουσία δεν εντοπίστηκε και ο αποκλεισμός της περιοχής έληξε γύρω στις 02.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεκάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, με βαρύ οπλισμό, επενέβησαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο του Σίπχολ και απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους καθώς είχαν ενημερωθεί για «μια ύποπτη κατάσταση», τρεις εβδομάδες ακριβώς μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ και το μετρό.

Ο ύποπτος ανακρίθηκε σήμερα το πρωί και «φαίνεται πως προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» σημείωσε η αστυνομία.

Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελία.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ είναι από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης, εξυπηρετώντας πολλούς διεθνείς προορισμούς, ενώ περνούν από αυτό περίπου 50 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί στην Ολλανδία μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο Βέλγιο, τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ακριβώς άλλωστε και τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας και έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά της με το Βέλγιο.

Περισσότεροι από 200 Ολλανδοί, μεταξύ αυτών 50 γυναίκες, εντάχθηκαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.