ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό συναγερμό μετά το αδιέξοδο με τους θεσμούς

Εκλέγει Γραμματέα η ΝΔ και ετοιμάζεται για κάλπες

Το εκλογικό σενάριο αρχίζει να ενισχύεται στις αναλύσεις που πραγματοποιούν τα στελέχη της Συγγρού, μετά τη νέα δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης τα τελευταία 24ωρα και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης.
nd

Παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη επιμένουν ότι όλες οι τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού κατατείνουν στην προσπάθεια να πιέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα για την στήριξη του πακέτου μέτρων, το δίδαγμα του περασμένου καλοκαιριού, όπου ο κ. Τσίπρας προκάλεσε ένα δημοψήφισμα, ψήφισε ένα μνημόνιο και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το αντίθετο.

Η Ν.Δ. εισέρχεται άτυπα σε προεκλογική ετοιμότητα καθώς, όπως σημειώνουν, στελέχη κοντά στον κ. Μητσοτάκη, κάθε ενδεχομένο είναι πιθανό.

Με ενδιαφέρον, συνεπώς, αναμένονται τα όσα θα πει σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που αναδείχθηκε από το 10ο Συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει ότι το κόμμα θα πρέπει να απευθυνθεί στην πλειοψηφία της κοινωνίας που ζητά διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και επιστροφή στην κανονικότητα ενώ υψηλοί τόνοι θα υπάρξουν απέναντι στον Πρωθυπουργό.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εκλεγεί και ο νέος Γραμματέας, με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Ο βουλευτής Ηρακλείου λειτούργησε ήδη με αυτό το ρόλο, καθώς από τον Ιανουάριο και την εκλογή Μητσοτάκη είχε τον τίτλο του αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος. Η ανάδειξή του θα γίνει, πιθανότατα, δια βοής, μιας και είναι ο μόνος υποψήφιος, αν και ο ίδιος θα ζητήσει να στηθούν κάλπες.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.