ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Επιτροπή ΝΔ

Εκλέγει νέο Γραμματέα και προχωρά ο Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να προχωρήσει, χωρίς καθυστερήσεις, στο κλείσιμο των εσωτερικών διαδικασιών εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χωρίς να χάσει χρόνο συγκάλεσε για αύριο τη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.
__00000avgenakis

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η ανάδειξη του νέου Γραμματέα του κόμματος, θέση που κατείχε μέχρι πριν μία εβδομάδα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και από την οποία παραιτήθηκε λόγω των όσων έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Πιθανότερος διάδοχος, και παράλληλα αυτός που θα αναλάβει να «τρέξει» το κόμμα με τους όρους της νέας ηγεσίας, είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, που κινήθηκε δραστήρια προκειμένου να εξασφαλίσει ερείσματα για τον κ. Μητσοτάκη τόσο στη φάση της προεκλογικής μάχης για την ηγεσία όσο και στη συνέχεια ενόψει των εσωτερικών διαδικασιών στο κόμμα.

Από πλευράς Συγγρού δηλώνεται ότι όποιος άλλος επιθυμεί μπορεί, προφανώς, να είναι υποψήφιος, πλην όμως ουδείς μοιάζει να επιδιώκει μία αχρείαστη σε αυτή τη φάση καταγραφή δυνάμεων.

Με την αυριανή συνεδρίαση – καθώς εκκρεμεί και η ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος – κλείνει ουσιαστικά και το κεφάλαιο των εσωκομματικών αλλαγών που επεδίωκε ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των 111 ημερών που ζήτησε για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Η ανάδειξη των μελών της νέας Πολ. Επιτροπής ήρθε, εξάλλου, να επιβεβαιώσει την αναμενόμενη αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προεδρική πτέρυγα εξασφαλίσει ποσοστό που υπερβαίνει το 60%,
ειδικά εάν σε αυτούς που εξελέγησαν από τις λίστες Μητσοτάκη, προστεθούν και οι επιλογές της Ντόρας Μπακογιάννη και του, επίσης Μητσοτακικού, Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Γιάννη Οικονόμου.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, παρά τη χαλαρή διάθεση των καραμανλικών, εξέλεξε περίπου 20 μέλη στη νέα Πολ. Επιτροπή, ενώ κοντά στους 10 εξέλεξαν οι Αδωνις Γεωργιάδης και η πλευρά Τζιτζικώστα. Διψήφιο αριθμό έχει διασφαλίσει και η σαμαρική πτέρυγα, ενώ από εκει και πέρα μία μεγάλη ομάδα στελεχών έχει «περάσει» επιλογές της στη νέα Πολιτική Επιτροπή, όπως ενδεικτικά ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο Μάκης Βορίδης, ο Νικ. Δένδιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NM 18:26 26/04/2016

  ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ KAI ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ !
  =======================================
  Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που ΜΑΘΑΜΕ την προδοσία και την χρεοκοπία.
  Έκτοτε, σαν να μην συνέβη τίποτε, το κατεστημένο και η κλίκα της δεξιάς εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τον επίορκο που από τότε μέχρι σήμερα ‘’απολαμβάνει’’ προνομίων και ασυλίας που δεν αρμόζει σε ανέντιμους επίορκους και αμετανόητους ανθέλληνες.
  Πέντε χρόνια βουλευτικής και πολιτικής ασυλίας , στον ηθικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας και της καταστροφής μας είναι ένα ακόμη δείγμα των ΝΕΟΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ’’ της επάρατης ‘’εθνικοφροσύνης’’.

  Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”;
  στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
  Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.
  Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
  Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 2,5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεοκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;
  Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής.. επιστρέφει ο Καραμανλής.. αθώος ο Καραμανλής

  ΥΓ.
  Και ο Τσίπρας γιατί τον ‘’συγκαλύπτει’’ και τον προστατεύει…???

 2. Στο κλαμπ του Λονδίνου

  Η γαλάζια παρέα του Λονδίνου πίσω από τη διαδρομή της μίζας. Στο φως επιπλέον προμήθειες 1,15 εκατ. ευρώ, που μοιράστηκαν σε δύο μυστηριώδεις off shore εταιρείες και σε άλλα δύο φυσικά πρόσωπα

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ
  Πολιτική θύελλα αναμένεται να προκαλέσουν και οι νέες αποκαλύψεις που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος» και που φωτογραφίζουν ως κεντρικό πρωταγωνιστή και στην παράνομη διαδρομή του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ την «παρέα του Λονδίνου» και πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο έτερο επίμαχο ομόλογο, αυτό του ΤΕΑΔΥ.

  Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα ότι επιπλέον προμήθειες 1,150 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν σε δυο μυστηριώδεις off shore εταιρείες και δυο φυσικά πρόσωπα.
  Συγκεκριμένα, στην DRESDNER ΒΑΝΚ (SCHWEIZ) AG και τον λογαριασμό 0800401917 της ZEDITA INVESTMENTS LIMITED αλλά και της CROZANA INVESTMENTS LTD κατατέθηκε στις 19.03.2007 ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα, στις 24.07.2006, κατατέθηκαν 150.000 ευρώ στο όνομα Π.Δ. και στο όνομα Κ.Κ. (η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της τα ονόματα, αλλά για ευνόητους λόγους δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά του κάθε ονόματος).
  Οι πληροφορίες αυτές, μάλιστα, είναι σε γνώση των ελβετικών αρχών που πραγματοποιούν σχετική έρευνα και, πιθανόν, σε εγχώριους δικαστικούς κύκλους.
  Το γεγονός ότι, μετά το ΤΕΑΔΥ, τόσο η – γαλάζια – «παρέα του Λονδίνου» όσο και τα ίδια γνωστά πρόσωπα και οι ίδιες επενδυτικές και χρηματιστηριακές εταιρείες βρίσκονται πίσω από την πορεία της μίζας και στο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ καθιστά σαφές ότι συνολικότερα η σύλληψη του σκανδάλου των ομολόγων είχε κεντρικό σχεδιασμό και εκτελέστηκε από τα ίδια πρόσωπα.
  Πολιτικοί κύκλοι επέμεναν και χθες ότι με τις αποκαλύψεις του «Εθνους» ενισχύεται ακόμα περισσότερο η – βέβαιη – πεποίθηση πως πίσω από τον σχεδιασμό του σκανδάλου υπήρξε πολιτικό κέντρο, στο οποίο συμμετείχαν τόσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και το υπουργείο Απασχόλησης, ενώ είναι αδύνατον να μη γνώριζε ο πρωθυπουργός.

 3. NMan. 18:20 26/04/2016

  Οι τεράστιες ευθύνες Καραμανλή- Προβόπουλου- Αλογοσκούφη
  ===================================================
  Το ναρκοπέδιο στο οποίο μπήκε η ελληνική οικονομία και, κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες, είχε χαρτογραφηθεί από το… 2008.

  Η συγκλονιστική όσο και όψιμη αποκάλυψη του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου ότι εκείνη τη χρονιά, πριν ακόμη από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση για προσφυγή της χώρας στο μνημονιακό δρόμο των
  δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας, απεκρύβησαν οι μαύρες προβλέψεις για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, προκαλεί…σοκ και δέος.

  Ήδη από το 2008 είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χώρα, με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εσωτερικών παραγόντων σε συνδυασμό και με τα «μαύρα κοράκια» της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησαν σε ένα ντόμινο
  καταστροφικών εξελίξεων.

  Ο κ. Προβόπουλος από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα σε έκθεσή του το 2008 είχε προβλέψει ότι μακροπρόθεσμα το χρέος της ελληνικής οικονομίας θα έφτανε το 800% του ΑΕΠ καθώς το αναλογιστικό χρέος των ταμείων ανερχόταν στο 400% του ΑΕΠ.

  Και ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, οκτώ χρόνια μετά, με ειλικρίνεια παράδοξη, πρόσθεσε: «Τον παρακαλέσαμε (σ.σ. τον Μπομπ Τράα) να μη τη δημοσιεύσει»….
  Όπερ και εγένετο… !!!!!!!!
  =======================
  Η έκθεση βεβαίως δημοσιεύτηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, το 2009, όταν η
  πορεία προς την «άβυσσο» είχε ήδη αρχίσει με τη χώρα να βιώνει τη πιο σοβαρή κρίση από το 1993, με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα και το δεύτερο υψηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

  Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη συγκεκριμένα έκθεση με συντάκτες τον κ. Μπομπ Τράα, αλλά και τη γνώριμη πλέον σε όλους, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο… Hilton. Σε
  αυτήν την έκθεση αναφερόταν ότι το χρέος μπορεί να εκτιναχθεί στο 800% του ΑΕΠ έως το 2060.

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα:
  ===============================================
  -Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.
  ———————————————————————
  Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση;

  -Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;

  -Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
  ——————————————————————–
  -Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
  ———————————————————
  -Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γιώργος Προβόπουλος είχαν τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;

  Ο κ. Προβόπουλος υποχρεούται να απαντήσει
  ==========================================
  ή όποιος άλλος εκτός από εκείνον γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Θα είναι δείγμα ελάχιστου σεβασμού στις «θυσίες», όπως επανειλημμένα λένε οι ταγοί της εξουσίας,
  των Ελλήνων πολιτών.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.