ΕΛΛΑΔΑ

Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία και ΗΠΑ

Έκπτωση 20% για τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες»

Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες». Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.
touristes

Η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» είναι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, "την οποία αποδέχθηκε η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα στην τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες", σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε, επίσης, η AEGEAN AIRLINES διαμέσου της κυρίας Σταυρούλας Σαλούτση, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου - καθώς το σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται στις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας - και της κυρίας Καλίτση που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά ενώ o κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος (taxfree) ενώ η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το taxfree καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.