ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητάει ο Αλ. Τσίπρας!

Την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το αδιέξοδο που κατεγράφη την Τρίτη στις διαπραγματεύσεις.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα επικοινωνήσει σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και θα τού ζητήσει να συγκληθεί το Συμβούλιο Ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου, όπως λένε στην κυβέρνηση, «να τηρηθεί η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου». Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός θα πετάξει το γάντι στους Ευρωπαίους αναφορικά με το μόνο «αγκάθι» που παραμένει στις διαπραγματεύσεις: δηλαδή, στην επιμονή του ΔΝΤ για εκ των προτέρων νομοθέτηση «προαιρετικών μέτρων», για την περίπτωση δημοσιονομικών αστοχιών στον προϋπολογισμό του... 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, οι Ευρωπαίοι κατανοούν την ελληνική νομοθεσία και το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, βάσει του οποίου «το Σύνταγμα απαγορεύει την νομοθέτηση νόμων υπό αίρεση». Η κυβέρνηση, λοιπόν, εμμένει στην λειτουργία ενός μηχανισμού που θα λειτουργεί σαν «αυτόματος κόφτης» δαπανών, όταν θα διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους τιθεμένους δημοσιονομικούς στόχους. Ωστόσο, το ΔΝΤ δεν αρκείται σε αυτό τον μηχανισμό (τον ρόλο του οποίου θα μπορούσε να παίξει το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής) και ζητεί «πρόσθετα μέτρα εδώ και τώρα». Κάτι που, όπως κατηγορηματικά δηλώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, «δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε καμία περίπτωση»...

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. geo 18:07 20/10/2016

    θεέ μου!!! γιατί όλα τα γιδοπρόβατα στην Ελλάδα;

  2. ΝΜαν. 10:48 27/04/2016

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ‘’ΗΛΙΘΙΩΝ’’?

    Με ποιον τα έχουν ‘’καλά’’ οι ηλίθιοι?
    Υπάρχει κάποιος έλληνας σήμερα που δεν γνωρίζει την εγκληματική ‘’προσπάθεια’’ των Τσίπρα – Καμμένου, να λοιδορήσουν τον ‘’Ολανδρέου’’, να υβρίσουν σκαιότατα την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε τον Σουλτς , να ψευδολογήσουν ‘’ανυπολόγιστα’’ , να διαστρεβλώσουν προκλητικά και ασύστολα όλα όσα συνέβαιναν και συζητούνταν μεταξύ ΕΕ και των ‘’κοκκινολαίμηδων’’ ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΕΛ και των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ?
    Υπάρχει κανείς σήμερα που να μη γνωρίζει ή, τουλάχιστον να μην κατάλαβε τι έγινε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΝΤ, που τόσο άγαρμπα και προκλητικά ΗΛΙΘΙΑ και επικίνδυνα δημιούργησε ένα ακόμη ΤΡΑΥΜΑ στην αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης που ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την εξουσία?
    Υπάρχει κανείς σήμερα που να έχει ‘’ΙΧΝΟΣ’’ εμπιστοσύνης σε ψεύτες, συκοφάντες, και αγράμματους πολιτικούς απατεώνες?

  3. ΝΒ 10:46 27/04/2016

    ΑΦΕΛΗΣ(?) ‘’ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ’’ (?) ΨΕΥΤΗΣ (?) Ή , ‘’ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ’’ ΣE ΥΠΗΡΕΣΙΑ(!?)

    Ζητούν αφορμή, καταβάλουν προσπάθειες να καλυφτούν πίσω από αθώο αίμα.
    Αυτή ήταν μια ζωή η ‘’τακτική’’ τους και το πρόγραμμά τους. ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ μιας άτιμης και προγραμματισμένης επίθεσης στη ζωή, στην νεολαία, στην δημοκρατία, στην Ελλάδα.
    Γεννημένοι μέσα στο μίσος και στον ρεβανσισμό κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέο εμφύλιο, για να ‘’ακουστούν’’ , για να δηλώσουν παρόντες.
    Παίζουν με την Ελλάδα, με την τύχη των παιδιών μας, οι κόκκινοι διάβολοι της αθεϊας και της κατάρας.
    Τσίπρα και όλοι εσείς η γενιά των ηττημένων απογόνων. Η Ελλάδα δεν γίνεται ούτε Αλβανία, ούτε Ρουμανία.
    Όλοι σήμερα αγωνιζόμαστε για μια καλλίτερη τύχη , για ένα καλλίτερο αύριο.
    Αλέξη Τσίπρα, ήδη η ιστορία ‘’σκιτσάρει’’ την αποτυχημένη σου προσωπικότητα, τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό σου την μηδενιστική σου ταυτότητα..

  4. ΝΒ 10:43 27/04/2016

    ΑΦΕΛΗΣ(?) ‘’ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ’’ (?) ΨΕΥΤΗΣ (?) Ή , ‘’ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ’’ ΣE ΥΠΗΡΕΣΙΑ(!?)

    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»

    «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  5. ΑΦΕΛΗΣ(?) ‘’ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ’’ (?) ΨΕΥΤΗΣ (?) Ή , ‘’ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ’’ ΣE ΥΠΗΡΕΣΙΑ(!?)

    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:
    -Πέντε χρόνια καταστροφής και φόβου φτάνουν στο τέλος τους. Μείναν 6 και μια ημέρες, για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του. Είναι ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη γιατί ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την προκοπή.
    -Ο λαός μας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και θέλω να τιμήσουμε σήμερα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και έχουν την τύχη να δουν δυο φορές στη ζωή τους ανάσταση. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση την άλλη εβδομάδα για όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες της δημοκρατίας.
    -Πρίν 5 χρόνια το πιο διεφθαρμένο σύστημα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και φόρτωσαν στον λαό τα χρέη των τραπεζών. Φόρτωσαν στον κόσμο της εργασίας τα χρέη λίγων οικογενειών.
    – Αντικατέστησαν το Συνταγμα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η χώρα κυβερνάται με αλληλογραφία από κατώτερους υπαλλήλους της τρόικας. Και σήμερα θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας.
    -Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο!
    Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.