ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να αποφύγουμε μία κατάσταση νέας αβεβαιότητας»

Eurogroup και όχι Σύνοδο Κορυφής ζητά για την Ελλάδα ο Τουσκ

Απέκλεισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ το ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα, όπως επιδιώκει η Αθήνα.
tousk

Αντί για μία Σύνοδο Κορυφής ο Πολωνός αξιωματούχος επέμεινε σε δήλωσή του στη σύγκληση ενός Eurogroup άμεσα.

«Οφείλουμε να αποφύγουμε μία κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται να καθοριστεί ημερομηνία για τη σύγκληση του Eurogroup όχι στο απώτερο μέλλον. Εντός ημερών και όχι εβδομάδων» είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι.

«Είμαι πεπεισμένος ότι περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών» δήλωσε ο  Τουσκ, επιβεβαιώνοντας τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι μίλησε για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι επιθυμεί να συγκληθεί μια ειδική σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης προκειμένου να συζητηθεί το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Ο Τουσκ προεδρεύει των συνόδων της ΕΕ και είναι αρμόδιος για την σύγκλησή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.