ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάχαλο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Εμφύλιος στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τους... συσχετισμούς

Μπάχαλο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καταγγελίες για λαθροχειρίες στις εκλογές ΝΟΔΕ.

Σημάδια αποσύνθεσης δείχνει πλέον ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι συγκρούσεις οργανωμένων ομάδων για τον έλεγχο των ισορροπιών ενόψει του Συνεδρίου της Ν.Δ, το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου, ξεπέρασε κάθε όριο.

Οι διαρροές των προηγούμενων εβδομάδων, με εκατέρωθεν καταγγελίες για προσπάθεια ελέγχου των συσχετισμών, έλαβαν πλέον μορφή «επίσημων» καταγγελιών και, όπως σημειώνουν έμπειρα κομματικά στελέχη, εφόσον δεν υπάρξει συνεννόηση, ουδείς μπορεί να αποκλείσει η ρήξη να είναι οριστική.

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στη Θεσσαλονίκη, συνιστά τον ορισμό του... μπάχαλου καθώς οι ζυμώσεις για το «μοίρασμα» των μελών της νέας διοίκησης της νεολαίας, των εκπροσώπων της στην Πολ. Επιτροπή της Ν.Δ.και των συνέδρων για το γαλάζιο συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή αποτύπωσαν το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και κομματικού μηχανισμού.

Μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε διεξαχθεί ψηφοφορία, ο χώρος του Συνεδρίου είχε αδειάσει ενώ στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «φιάσκο» και δεν έκρυβαν την έντονη δυσφορία του Προέδρου της Ν.Δ., αφήνοντας παράλληλα ανοικτό μέχρι και το ενδεχόμενο διαγραφής του, απερχόμενου, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, πάντως, οι κάλπες στήθηκαν έστω και με καθυστέρηση, μετά τα μεσάνυχτα, ενώ αργά το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκαν και τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία μένει να φανεί εάν θα αναγνωρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εναλλακτικό σενάριο αποτελεί η ηγεσία της Ν.Δ. να καλέσει να μετέχουν στο Συνέδριο ως εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ τα μέλη του 9ου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Πίσω από τη διελκυστίνδα δεν κρύβεται τίποτε περισσότερο από τη μάχη επιρροής στον κομματικό μηχανισμό. Η πλευρά Μητσοτάκη – εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν στις ζυμώσεις για το μοίρασμα της πίτας στη νεολαία – επεδίωκε να διασφαλίσει περί το 30% σε συνέδρους και νέα όργανα, κάτι που προφανώς δεν ήθελαν να ικανοποιήσουν τα στελέχη της νεολαίας, επιρροής του διδύμου Παπαμιμίκου – Τζιτζικώστα. Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του κόμματος και ένθερμος υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη, κινείτο ενεργά προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά του ερείσματα στη νεολαία, ουσιαστικά
συμπράττοντας με την πλευρά που καταγγέλλουν οι μητσοτακικοί.

Την ίδια στιγμή που στη Θεσσαλονίκη οι εντάσεις κτυπούσαν κόκκινο, τα ίδια και χειρότερα γίνονταν στις διαδικασίες εκλογής των νέων επικεφαλής των νομαρχικών. Οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων – που δεν θεωρούνται επιρροής του κ. Μητσοτάκη – κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του κόμματος, και συγκεκριμένα του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Β. Σπανάκη, εξαιτίας της επιλογής του να αφαιρέσει από τη λίστα εκλεκτόρων τα τριμελή συμβούλια της ΟΝΝΕΔ σε κάθε νομό. Σε άλλες περιοχές υπήρξαν καταγγελίες για υποψηφίους που δεν είχαν δικαίωμα
συμμετοχής ενώ οι ενστάσεις έδιναν και έπαιρναν.

Στο στόχαστρο της ηγετικής ομάδας έχει μπει όχι μόνον ο απερχόμενος Γραμματέας Ανδ. Παπαμιμίκος αλλά και ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασ. Γεωργιάδης, ο οποίος θεωρείται μεν «παιδί» του Παπαμιμίκου αλλά τον οποίο μόλις πριν από ένα μήνα στήριξε με ένταση η ηγετική ομάδα, αποτρέποντας ουσιαστικά την πλευρά του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδη να αναζητήσει άλλη υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.