Neo

Εμείς σηκώναμε Γολγοθά και αυτοί έστηναν καριέρες…

Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν σε εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Πάτρα.
kastanidis

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε μία χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια της. Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν. Δεν παίξαμε την χώρα στα ζάρια και δεν κοιτάξαμε το κομματικό και προσωπικό μας συμφέρον», είπε, θυμίζοντας με νόημα ότι όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου σήκωνε μόνη της τον Σταυρό του Μαρτυρίου και ανέβαινε τον Γολγοθά, με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της Πατρίδας, άλλοι έστηναν πολιτικές καριέρες πάνω σε αντιμνημονιακές κραυγές.

«Ήταν τότε που ο ‘αντιμνημονιακός’ κ.Σαμαράς περιφερόταν στα Ζάππειο (ξέρετε, αυτός που θα άλλαζε το μείγμα πολιτικής) και ο ‘επαναστάτης’ κ.Τσίπρας (ξέρετε, αυτός που έσκισε τα μνημόνια), μας αποκαλούσε προδότες», είπε, κατηγορώντας τους ότι ήταν αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες με τις αντιμνημονιακές κορόνες τους…

Όσο για το σήμερα, ο πρώην υπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, κάνοντας μάλιστα λόγο για … χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον λαό μας, γκρεμίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ακούει κανείς, εκεί, στην Κεντροαριστερά;

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αγαπητέ WATSIMANIS ,

  To παραπάνω σχόλιό σου ειναι επιεικώς ουρανικατέβατο , άσχετο και ξερόλα-λικίστικο .
  Αν θές να γίνεις ο κριτής των πάντων και να εκδίδεις πιστοποιητικά δημοκρατικής παράταξης εχεις πάρει λάθος θέση εκκίνησης .
  Στην συνέντευξή του ο ΓΑΠ πριν λίγες ώρες έδωσε εύσημα στην στάση του αγωνιστή Καστανίδη για την νομική προεργασία που θα χρειάζονταν το Δημοψήφισμα , επί υπουργίας του .

  • Τώρα ποιό είναι άσχετο, το σχόλιό μου ή αυτά που γράφεις ας το κρίνουν όσοι μπουν στον κόπο ή έτυχε να τα διαβάσουν. Οι εμμονές – και χωρίς να γνωρίζεις- είναι κακό πράγμα, φίλτατε…

 2. Καστανίδη η καλύτερη υπηρεσία που έχεις να προσφέρεις στη Δημοκρατική Παράταξη είναι να σωπάσεις. Έχεις δώσει τις εξετάσεις σου…

 3. H συνεντευξη που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Σκαι και την κα. Κοσιώνη μόλις τέλειωσε !
  Την παρακολούθησα όλη από στις Δ. Ακτές των ΗΠΑ.
  Άψογη δημοσιογραφική εντριβή αναζητώντας αιτείες με λεπτομέρειες για τα πεπραγμένα και η πιό έντιμη ειλικρινής , κατανοητή και ταπεινή χωρίς κορόνες , ευγενική απάντηση ενός πολιτικού, του πρώην Πρωθυπουργού μας , ενα προς ένα ολων των θεμάτων …
  Αν και τόσο καλός γνώστης της κατάστασης , αλλά και της συνταγής να ορθοποδισουμε από τα σημερινή μας πολύ δύσκολη κατάσταση ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά τους συνομιλητές του με όλες τις αρετές που θα χρειαστούν οι πολιτικοί του μέλλοντος μας .
  Καιρός να βγούμε όλοι μπροστά ! Να διαχέεται η αλήθεια ,και το σωστό γιά ν´αλλαξουμε και να μην ξαναχρειαστούμε δανεικά .

 4. 9 Αυγούστου 2009.
  =====================
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

  Στις 9 Αυγούστου 2009
  συμβαίνουν στο ελληνικό δημόσιο ΔΥΟ γεγονότα ,που από μόνα τους συσχετιζόμενα, αποδεικνύουν το μέγεθος και το ύψος της συμμορίας.

  1) Κατατίθεται η έκθεση του διεθνούς νομισματικού ταμείου και οι Έλληνες τραπεζίτες και λοιποί υπάλληλοι του κράτους μαθαίνουν ότι χρεοκοπήσαμε έχοντας έλλειμμα 51 δις ευρώ.

  2) Την ΙΔΙΑ μέρα ο τραπεζίτης μιας δημόσιας ελληνικής τράπεζας,
  που σίγουρα έμαθε την είδηση, όπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’έπαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
  Εκθεση του ΔΝΤ
  Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
  Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει).

  Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες.
  ============================================
  Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.

  ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΗΔΕΣ !!!!
  Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
  Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
  Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
  Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
  Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη
  ————————————————————————————————————————–
  φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

  Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009,
  =======================================================================
  θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.
  ========================================

 5. Ειναι καιρός για μιά πιο έντονη και συντονισμένη προσπάθεια των συνεργατών του ΓΑΠ στην περίοδο 2009–2011 να μεταφέρουν την αλήθεια και τά πραγματικά γεγονότα για τις συνθήκες με τα δεδομένα της εποχής που δώθηκε ο αγώνας και σώθηκε η Ελλαδα από την επίσημη πτώχευση μας που θα μας έριχνε πίσω στην δραχμή .

  Ειναι καιρός και από του Δημοκράτες Σοσιαλιστές της βάσης του Κινήματος που ηθικά και οικονομικά θα χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μπούμε στον πραγματικό πολιτικό στίβο. Να εισέλθουμε στην Βουλή , να συνεχίσουμε τις αλλαγές .

  Οι αντιπαλλοί μας εχουν μείνει ενωμένοι » στο λεφτά υπάρχουν » .και μείς τους το αποδείξαμε , μόνο που οι κρατούντες μετά την πτώση του ΓΑΠ. , και δεν ήξεραν και δεν ήθελαν να το βρουν , αδιαφορόντας γιά την διαφθορά με την οποία ειναι κώλος και βρακί .

 6. 08|04|2011

  Ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπερασπίζεται την οικονομική πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2004-2008, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ενώ δηλώνει ότι Ευρωπαίοι ομόλογοί του του είχαν ζητήσει επιτακτικά «να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2004»

  Ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή επιχειρεί να διώξει από πάνω του τις ευθύνες για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του, δηλώνοντας ότι η προοπτική των πρόωρων εκλογών λόγω ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η σκανδαλολογία, και η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αναβλητικότητα του Καραμανλή οδήγησε στον εκτροχιασμό των ελλειμμάτων από το 2007 και μετά.

  Ο Καραμανλής ήταν ενήμερος για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Αλογοσκούφη: «Μου έλεγε απλώς «ασ’τα για αργότερα», είχε πλήρη συνείδηση τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία». Η απροθυμία του Καραμανλή να λάβει τα μέτρα που χρειάζονταν ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον Αλογοσκούφη, που έμεινε εκτός κυβέρνησης το 2008: «Δεν ήμουν διατεθειμένος να παραμείνω στη κυβέρνηση αν δεν αποφάσιζε να λάβει μέτρα».

  21/04/2011

  Ευθεία βολή στον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη έριξε το μεσημέρι της Μ Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, σχολιάζοντας στον FLASH FM με δηκτικό τρόπο τα όσα είπε προ ημερών στο «Βήμα της Κυριακής», ο άλλοτε τσάρος και ειδικά για την περίφημη πλέον φράση του… «άστα γι’ αργότερα».

  Ο κ. Μιχελάκης εξομοίωσε επί της ουσίας τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη, με την απογραφή του κ. Αλογοσκούφη, υποστηρίζοντας ότι «ήταν το ίδιο καταστροφική στις συνέπειες εις βάρος της χώρας».

 7. Συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη στη ΚΡΗΤΗ-TV (2012) : «ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

  https://www.youtube.com/watch?v=JA101rmyMNA

 8. ΝΜαν. 10:08 19/04/2016

  Μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει το Μνημόνιο;
  ==============================
  Σαφέστατα όχι, στην κατάσταση που βρισκόταν η οικονομία στα τέλη του 2009 – αρχές 2010. Κάθε χώρα που μπήκε σε Μνημόνιο μετά την Ελλάδα (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος), και με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία του ελληνικού Μνημονίου, είχε συνολικά καλύτερα οικονομικά μεγέθη και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να αποφύγει την προσφυγή. Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας ήταν πλήρης και οι δανειακές ανάγκες τεράστιες.
  Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο και μοναδικό,
  αφού δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων.
  Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος, τα 300 δις ευρώ, σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που
  ————————————————————————————————————————————————————-
  βρισκόμαστε σήμερα.

 9. Θ.Τ. 9:40 19/04/2016

  Λίγα λέει ο υπουργός .
  1. ΔΥΟ είναι τα «πεσκέσια» του Καραμανλή στην χώρα . Εβαλε την φωτιά ( έλλειμα ) και έδωσε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα ( κίνδυνος δραχμής ) στον ΓΑΠ . Αυτός άρχισε να σβύνει την φωτιά και ΕΥΤΥΧΩΣ κράτησε προσωρινά την χειροβομβίδα να μην εκραγεί ( 1ο μνημόνιο + 26η/10/2011 ), θέλησε να βάλει την περόνη ( δημοψήφισμα ) αλλά κάποιοι θέλαν την στολή ΚΑΙ ΜΟΝΟ του πυροσβέστη ( καρέκλα ) . Οι σαμαροβενιζέλοι και- ακόμα χειρότερα – οι τσιπρανέληδες παίζουν με την χειροβομβίδα , που δεν σκάει γιατί κάποιοι εκελι λεξω – ΟΧΙ ΟΛΟΙ – γιά δικούς τους λόγους δεν θέλουν παιχνίδια με χειροβομβίδες .
  2. Το ολοκληρωμένο, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει αρχή . ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ 2009 – 2011 , ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ «ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ» .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.