ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη η οποία αναφερόμενη στην πιθανότητα να συμφωνηθούν από τώρα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ότι τα εν λόγω σενάρια «επιβεβαιώνουν το μέγεθος των διαφορών ανάμεσα στους θεσμούς και το πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με όλους τους θεσμούς ταυτόχρονα».
gerovasili

«Η εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων που αφορούν μελλοντική φάση, δεν προβλέπεται να ληφθούν στο σύνολό τους και με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας δεν χρειάζονται. Άλλωστε, ανέφερε ότι η θετική εικόνα της οικονομίας φαίνεται στην έκθεση της Eurostat στην οποία αποτυπώνεται μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που είχε προβλεφθεί» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα αν τυχόν πρόσθετα προληπτικά μέτρα αποτελούν πολιτικό πρόβλημα, είπε ότι το πρόβλημα σε μια τέτοια περιπτωση θα είναι οικονομικό. Τόνισε δε ότι τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τότε μόνο, είπε η κ. Γεροβασίλη, θα μπορούσαμε, να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων.

Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αυτοί οι οποίοι με λαχτάρα περιμένουν ή προσπαθούν, με στόχο να επιβληθούν δυσάρεστα μέτρα για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση καλό θα ήταν να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις ούτε για εκλογές ούτε και για δημοψήφισμα.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε στο σημείο αυτό ότι τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρχει σταθερότητα, για να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το δικό της πολιτικό κόστος, αλλά για το κόστος της χώρας και του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει και μόνο αυτόν τον γνώμονα πορεύεται.

Στο ερώτημα αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε νέα μέτρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει πως αν οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Αλλά να συζητήσουμε σήμερα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2018, δεν είναι μια λογική συζήτηση και δεν κάνει καλό στην οικονομία και αποσταθεροποιεί οικονομικό κλίμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας αναρτώνται για διαβούλευση το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και των δύο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.