ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση για την αποχώρηση των μεταναστών

Σοκ στον Πειραιά - Πρόσφυγας προσπάθησε να επιτεθεί με βρέφος σε λιμενικό!

Ένταση επικράτησε  στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ενημέρωση που παρείχαν τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων στους πρόσφυγες.
moro

Η ενημέρωση έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού τα στελέχη της κυβέρνησης απαίτησαν να αποχωρήσουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι και αφορούσε την προσπάθεια να αδειάσει ο χώρος της πύλης Ε3.

Ωστόσο οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν έκλεισαν το λιμάνι κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία και κάποια στιγμή όταν οι λιμενικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ένας μετανάστης πήρε ένα βρέφος από την αγκαλιά του πατέρα του, το  σήκωσε στον αέρα και κινήθηκε εναντίον των λιμενικών. Οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές.

Στο μεταξύ, σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να έχουν μεταφερθεί έως το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε σκηνές και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Το μεσημέρι οι τρεις γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον χώρο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πύλη Ε3, μαζί με τα παιδιά, πραγματοποιούν από τις 12:15 εκδήλωση διαμαρτυρίας αποκλείοντας την προβλήτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.