ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν

Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου

Την πρώτη της συνεδρίαση έχει προγραμματισμένη για σήμερα, στις επτά το απόγευμα στο κτίριο του ΕΒΕΑ, στο κέντρο της Αθήνας, η 29μελής Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Μεταρρυθμίσεις, που συγκροτήθηκε προ ημερών με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και μεμονωμένων προσωπικοτήτων του χώρου, που θέλουν να συμβάλουν στην ανασυγκρότησή του.
genn theod

Στόχος της Επιτροπής είναι να συγκεράσει διαφορετικές απόψεις, ώστε με το πέρας ενός διμήνου περίπου, να υποβάλει μία εισήγηση-πρόταση προγραμματικού πλαισίου της συνεργασίας των φορέων που βρίσκονται στον χώρο. Για την καλύτερη λειτουργία του οργάνου, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτή καθεαυτή η Επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανακηρυχθεί και το Συντονιστικό της Επιτροπής που θα βρίσκεται τρόπον τινά σε …μόνιμη συνεδρίαση.

Το Συντονιστικό θα έχει είτε τρία, είτε πέντε, είτε επτά μέλη, μεταξύ των οποίων θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ο Γιάννης Δατσέρης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Επιτροπής θα συζητούν σε πολιτικό και όχι σε οργανωτικό επίπεδο, ενώ ήδη φέρονται να συμφωνούν απολύτως στη …μη σύμπραξη με την κυβέρνηση. Αντίθετα, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα όσα υποστήριζαν χθες στην Χαριλάου Τρικούπη για τη «σκληρή διαπραγμάτευση» του πρωθυπουργού, που όσο συνεχίζεται, τόσο ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει, αλλά και η επίθεση που δέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου από το Ποτάμι για τη νέα «σκληρή διαπραγμάτευση», που κοστίζει εδώ και δεκαπέντε μήνες πολλά δισεκατομμύρια.

Εκεί που φαίνεται να ‘διχάστηκαν’ πρόσκαιρα Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, είναι στο ‘άνοιγμα’ προς τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς που έκανε μέσα από συνέντευξή του στη “Realnews” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας ιδιαίτερα τον επικεφαλής και τα στελέχη του Ποταμιού να συμπορευτούν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

Ότι αν ο κ.Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τη ΝΔ στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, τότε δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα κοινό δρόμο και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υποστήριξε η επικεφαλής της τελευταίας Φώφη Γεννηματά, ενώ ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στέλνοντας πάντως παράλληλα το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αυτές δεν θα πρέπει να είναι ‘συντηρητικές, δεξιές λύσεις’, αλλά ‘λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές’…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.